1 Cara baru guru tanda buku pelajar

Salam Jumaat untuk semua pembaca . Hari ni aku nak ajak kita mengimbau zaman dulu - dulu masa sekolah rendah . Cikgu2 selalu cakap "Kalau awak siap kerja saya bagi sticker good.Kumpul banyak2.Saya bagi hadiah kepada siapa yg paling banyak dapat hujung tahun ni." . Selain tu , ade jugak sticker excellent , mickey mouse , pooh and banyak lagi yg comel2 . So, memasing akan kumpul banyak2 sbb nak dapat hadiah . Tapi aktiviti mengumpul ni banyak disertai oleh budak2 perempuan aje sbb sticker tu hanya sesuai utk 'gegirl' saja . lainlah kalo letak sticker batman ke , spiderman ke or superman . Barulah boleh minat sikit . 

ni contoh sticker 'gegirl' tu :P

Namun demi menjimatkan kos pembelian sticker , cikgu2 ni tak perlulah nak beli sampai dua jenis sticker . Mereka upgrade kepada penggunaan cop 'good' , 'excellent' atau gambar 'thumb up' tu . Tapi dah tak cantik so lagi ramai yg dah tak berminat . Oleh sebab ramai kanak2 ribena dah didedahkan dengan facebook . Jadi , satu inisiatif baru diambil untuk menggantikan sticker dan cop tu . . nak tau ape ?

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V


So , amacam ? kreatif tak ?  hahahaha . untuk tempahan boleh tanya . . . . . ade ker jual benda ni ?

source picture : facebook & google


:: Sila follow dan like kalau tak nanti kene sembelit - Gurau jek :) ::

1 Response to Cara baru guru tanda buku pelajar

21 October 2011 at 10:11

wahh,,,,menarik2!

 

Copyright © 2009 Krikk Krikk All rights reserved.
Converted To Blogger Template by Blogspot Templates Theme By- WooThemes