0 Harry Potter and The Deathly Hallows Part 2 : i will miss you

Morning !!! Semalam aku dah tengok Harry Potter Part 2 ni.Overall, u all must watch this movie.For HP fans, please make sure u have tissues in ur bag.Yeah ,i cried.not much.just 5 times.heh.Ok, start with the review.I'm not giving u the synopsis because it will make the movie predictable.*although u have read the book.



start mode melayu balik.Ni aku kasi poster dia.Semalam aku tengook yang 3D punye.aku book hari isnin utk tgk movie hari jumaat.Bapak excited.Peduli ape aku.yg penting dapat seat baik punyer.Lepas ni kalau ade movie best lg,boleh la aku book dulu..baru belajar hari tu and HP part 2 ni is my first experiment.heh.

Dalam movie ni banyak giler action sihir sana sini.Tembak sana tembak sini.letup sana letup sini.Jauh lebih banyak dari cerita sebelum2 ni.Scene dia pun full dgn sedih, saspen dan humor.Time2 saspen pun boleh nak buat kelakar lagi.haha.Nnt korang akan perasan bila tgk sendiri.Tengah feel tgk dia nk pertahankan sekolah.tetiba sempat lagi nak buat kelakar.Kemudian, yang akan membuatkan ramai penonton especially die-hard-fans HP ni adalah bila scene orang2 penting dalam hidup harry,ron dan hermione mati.Bagi yg dah baca novel dah tau kan sape yg mati tapi mesti tak dapat bygkan scene tu.So, bila tgk movie dia.korang akan tau.Sumpah sedih gila.

Cerita last ni jugak yang akan bongkar semua rahsia snape.Baru kita tau sape sebenarnya snape tu.Sedih jugaklah bila tengok cerita snape tu.yeah,the very brave man-severus snape.Yang aku paling tunggu adalah scene 19 years later.i thought dia akan amek mana2 pelakon dewasa yg muka lebih kurang jek utk ganti Harry, Ron and Hermione mcm yg cerita2 melayu buat -Nur Kasih.tapi watak Harry and the gang time besar memang sebijik mereka.Nak tau sape?pergi tengok sendiri.hahaha.Anak2 diorang pun comel and lawa.

Akhirnya, aku bagi 10/10.Cerita ni akan lebih sedap kalau dia buat scene voldermort mati tu lebih sentimental sikit.baru mcm wow!!hahaha.tapi yang ada sekarang ni pun ok dah.Untuk pengetahuan, mak Ron memang hebat.Dia 'BooooM' bellatrix Lestrange.Kenal tak Makcik Lestrange ni?nak tau pergi tengok.

aku sangat sedih sebab lepas ni dah takda harry potter lagi dah.Macam tak caya je lepas keluar pawagam semalam.cuma jd kenangan je la.So, i hope emma watson and the gang belakon cerita lain banyak2.*kenapa tetiba emma watson and the gang and bukan harry? Senang aku nak tgk korang.hehehe.love u all.really good ending.*cakap mcm diorg baca je blog aku ni.

apai ; lepas habis cerita semalam ramai gila tepuk tangan.termasuk aku.Better tgk 3D sbb bila korang leleh,org len tak prasan sbb ad cermin mata.haha.

:: Sila follow dan like kalau tak nanti kene sembelit - Gurau jek :) ::

1 Terima Kasih Dear Haffiz !

Hai semua...Sekadar post pendek aje untuk mengucapkan bebanyak terima kasih kat DEAR HAFFIZ sebab bagi aku hadiah t-shirt Domo.Ingat tak aku ade post pasal Giveaway tu kat sini.So,beberapa hari yg lepas..tapi bukan semalam.dan bukan semalam kepada semalam.tapi dah lama.hahaha.nak menunjukkan betapa berkurunnya aku tak mengupdate belog ni.Aku usha2 senarai pemenang..eh,tetiba ade lah gambar header aku yg 'baru' ni.pastu kat atas nyer link belog aku. :D

Gumbira tak terkata.Mesti aku nampak comel bila pakai baju tu.Jangan tetiba ter'fit' sudah.almaklumlah , sekarang ni tengah kerja menternak lemak.hehehe.kat sini nak share printscreen dia.


alhamdulillah . . aku rasa korg dah follow kot belog DEAR HAFFIZ ni..tapi kalo tak follow and taktau ape rupa blog dia..meh kelik sini.Belog si haffiz ni selalu update.follower pun dah lebih 1000.Ade banyak part macam masak2 , personal life dia , album2 baru , video klip and banyak lagi.jenguklah ye.berbaloi-baloi.lagi sekali , THANKS DEAR HAFFIZ :)


:: Sila follow dan like kalau tak nanti kene sembelit - Gurau jek :) ::

2 Transformers : Buat aku jatuh cinta pada Camaro

Aku malas la nak letak tajuk Review Movie ke ape ker sebab aku bukannya nak review sangat pun.Start story , minggu ni aku balik rumah memang semata-mata nak tengok wayang je hah.Kat midValley terlalu ramai dan mahal sikit.hahaha.Sebab tu aku excited nak balik.Nak tengok kat N9 . .

So , tiket mmg penuh dari pagi sampai petang.Disebabkan aku nak sangat duduk kat area2 belakang hall..Maka terpaksalah aku and adik aku masuk hall yg berbeza tapi waktu yang sama.SEMATA-MATA NAK DUDUK AREA BELAKANG.hahaha.excited punya pasal. 

nampak tak camaro kuning tu :D

So,aku taknak la share sinopsis ke and etc..etc.. tu sebab nnt korang takkan rasa feel and tertanya-tanya.hahaha.Nak sedap korang terus je beli tiket and tengok.Macam aku ni dah rosak dah feel..feel ni sbb dah baca sinopsis and byk review sebelum beli tiket.heh.Overall , cerita ni sangatlah seronok.super duper seronok.Kalah Harry Potter part 1.(taktau la camne part 2 nnt)..Selalu orang bagi star kan?Then aku bagi 5/5 . Full mark punye.

Kelebihan dalam cerita ni : banyak la.Dia full dengan part2 sedih , happy , marah and bla..bla..Nasib baik aku tengok sorang2.Takdelah nak malu mana kalau leleh pun kan..kan?hahaha.Kelemahan dalam citer ni takde kot.Cuma aku perasan la yg sebelum bumblebee bertukar ,camaro kuning tu cantik berkilat tapi bila dah bertukar jadi robot..kuning dia tu dah bercapuk n comot sikit..da tak cantik.haha.yg lain OK !

Lastly , sumpah aku minat gila camaro tu.Pasni kene ar belajar tinggi2 and kerja jadi kaya.Pastu boleh beli 3 bijik.satu kaler kuning cam dlm transformer.satu kaler silver cam dlm citer Hawai-five o.Satu lagi nak kaler blue-black *takde kat mana2 citer.heh.

p/s:tak sabar tunggu Harry Potter part 2.

:: Sila follow dan like kalau tak nanti kene sembelit - Gurau jek :) ::

 

Copyright © 2009 Krikk Krikk All rights reserved.
Converted To Blogger Template by Blogspot Templates Theme By- WooThemes