3 Bil internet sudah naik




Hai awok..awok sume..hehehe.Dua hari lepas , aku baru dapat Bil tepon umah ni hah.Macam yang aku dah agak , bil naik 125% . hahahaha.Puas aku pikir camne nak jawab ngan bapak aku.Mane taknyer , masa aku dok U dulu bil maintain je murah2.aku jejak je kat umah sebulan..naik lebih 100%.Maka terjadilah perbualan singkat antara my mum and I ;


Mak : Bil naik sangat ni.apis buat ape sampai naik mendadak bil ni?

Aku : Update belog and decorate sikit2 belog tu.

Mak : Buat ape selalu sangat update belog tu?bukan dapat duit pun.

Aku : kalau slaloo update nanti nuffnang bagi BE , pastu dapat lah duit.Boleh bayar bil.

Mak : Dah brape juta dalam akaun nuff tu?

Aku : RM 3.25

Nak tau ape mak aku buat?dia gelakkan aku.Nasib baik mak aku ni jenis yang senyap and tak gila-gila.kalau tak,mesti aku dah upload video dia gelak sambil guling2 kat atas lantai.Mane taknye,bil nak dekat beratus tapi duit dalam akaun Cuma RM 3.25.makan kat ‘mekdi’ pun tak lepas.Buat malu jek.Kepada uncle nuffnang , tolonglah bagi saya BE sekali ni jek.nak rase jugak macam orang lain.


 aPai ; Perasan tak aku dah tukar kata ganti diri ‘saya’ kepada ‘aku’.Rasa macam tak biasalah pakai saya.so,tukar balik kepada aku.azam 2011=giveup hanya lepas 4 bulan berlalu :(


:: Sila follow dan like kalau tak nanti kene sembelit - Gurau jek :) ::

3 Response to Bil internet sudah naik

21 April 2011 at 18:43

salam apai.
try la pkai streamyx.
tiap2 bulan same je bil internet 2.
rm60.ikut kelajuan la

23 April 2011 at 20:29

Pakai dial-up ke ni? Mahal la kalau cmtu. Tak pun cuba pakai broadband. Ok sikit kot.

24 April 2011 at 07:01

To beliamuda

eh..tak..pki streamyx tp pakej yg RM44 jek.bile pki over 60 jam nnt dia caj 1 minit 1 sen..tu yg naik melebih2 tu sbb sbulan pakai nak sampai beratus2 jam :)

 

Copyright © 2009 Krikk Krikk All rights reserved.
Converted To Blogger Template by Blogspot Templates Theme By- WooThemes