1 Perginya Si Penghibur Hati

Assalamualaikum semua and Good Morning.

Semalam.Kucing saya meninggallah.Memang tersangat down.Dulu dalam post yang ini saya ada tulis yang saya tak suka betul bila binatang peliharaan mati.Tapi yang dalam post tu saya takde feeling lebih-lebih sampai leleh.baru jaga bape minggu je kot time tu.Tapi yang ni lahir 6 oktober 2010 and meninggal 24 mac 2011.Umur dia baru 5 bulan 18 hari.Yang paling tak tahan dia mati sebab ayah langgar masa nak reverse kereta.Then,yang nampak kucing tu meronta-ronta sakit cuma ayah dengan jiran sebelah jek.Nak buat macam mane,memang dah tak dapat diselamatkan-pendarahan di kepala.

Adik yang bongsu a.k.a pemilik asal kucing tu memang tak di bagitau pun pasal kemalangan mengerikan tu.kami sekeluarga buat diam-diam jek.Takut mamat tu sedih.Nak tengok gambar kucing tu?

Caleb-sayang kau :)
Hah!!nilah kucing yang meninggal tu(kalau tak silap la.masa kecik tak prasan sangat).Nama dia caleb sebab kaler bulu dia cuma kelabu je.Manja sungguh.Dia hidup dua beradik(adik dia nama comot and kadang2 stokin) jek sebab lagi dua dah bagi orang lain yang akhirnya sekor(tiger) lari dari rumah dan sekor(snowy) lagi meninggal bawah katil sebab demam panas.Dalam gambar atas tu kat belakang caleb tu adalah comot yang sekarang keseorangan.After jek Caleb dikebumikan and darah2 sume dah dibasuh.Si comot ni macam bau2 tempat caleb mati tu.Dia ada feel kot.Malam tadi masa letak dalam sangkar pun bising semacam jek sebab kawan dia dah takde.bila lepaskan dia lari kehulu kehilir cari2 something.Yang part(carik2) tu yang aku tak tahan.mane taknye,geng dari lahir kot!!mane ade campur ngan kucing2 lain.

Gambar terkini aku takde sebab orang kata kalau kita amek gambar kucing tu nnt dia mati cepat.Lepas je aku amek yang ni pastu ak dah tak amek gambar dah kecuali ahli keluarga yang lain kadang2 diorang amek jugak.Tapi ajal maut ditangan Tuhan kan.Nak buat macam mana.Redha jelah.

Untuk Caleb,

Aku halalkan ayam KFC yang besar yang ko curik atas meja tu,Pappa roti yang aku bawak balik untuk makan malam2,dengan semua makanan yang kau sepahkan kat dapur tu.Sorrylah ek sebab slalu ketuk kepala ko.dah kau nakal sangat.hehehe.Semoga aman. :)

Apai

Korang yang ada kucing ni jagalah elok2 ye.Jangan marah-marah mereka.hehe(menangis dalam ketawa).Kalau nak drive tu tengok2 dulu bawah tayar sebelum reverse.karang tak pasal2 jadi macam ni. :'(




:: Sila follow dan like kalau tak nanti kene sembelit - Gurau jek :) ::

1 Response to Perginya Si Penghibur Hati

27 March 2011 at 01:52

comelnya! tulah. tumpang simpati. ;|

 

Copyright © 2009 Krikk Krikk All rights reserved.
Converted To Blogger Template by Blogspot Templates Theme By- WooThemes