2 Earth Hour

earth hour
Entry terlambat sikit :)

Hai awak-awak semua.Harap-harap belum terlambat la saya nak mempromotekan earth hour ni.Macam yang dilakukan tahun2 sebelum ni,earth hour ni adalah program mentup lampu selama satu jam dari jam 8.30 sampai 9.30.Malam tau,jangan lak korang ingat pagi.macam tak logik aje buat pagi2.

Then,Orang kata dengan menutup lampu selama satu jam tu,kita dapat menjimatkan banyak tenaga dan menyelamatkan bumi.Tapi kan..kan..kan..ade kemusykilan sikit la sebab bila earth hour je nnt orang bako lilin.bukan nnt akan buat kak bumi kita rasa panas ker?ye tak?kate nak selamatkan bumi.just terlintas jek :)

pakai lilin
Lepas ni boleh la upgrade kepada 'earth life' pulak.means kita buat program yang mempromote utk pelihara bumi sepanjang kita menjalani hidup.Contohnya mengurangkan penggunaan plastik bila membeli belah(dah banyak shopping complex and market2 serta negara2 besar dah kurangkan),meminimakan penggunaan kereta(boleh optimumkan penggunaan kereta hybrid),dan banyak lagilah.Yang paling penting....Jangan buat loji nuklear sebab dia sangat berbahaya dan mengancam keselamatan bumi :)

belon panas
Rupa bumi bila earth hour


:: Sila follow dan like kalau tak nanti kene sembelit - Gurau jek :) ::

2 Response to Earth Hour

27 March 2011 at 00:39

waktu earth hour td sy tidur.. jaga2 dah 9.30.. tidur dgn lampu terbuka.. tak support la ni =_=

27 March 2011 at 01:48

aku lupa. 8.30 meeting. tinggalkan bilik berlampu. lupa lupa lupa. hum. sedih tertinggal earth hour tahun ni. ;[

 

Copyright © 2009 Krikk Krikk All rights reserved.
Converted To Blogger Template by Blogspot Templates Theme By- WooThemes