3 Bahas Ala Parlimen Daerah Rembau 2011

Beberapa malam yang lepas saya dok habis masa kat sekolah latih junior2 bahas.Walaupun dah setahun tak berbahas tapi kira ok lagilah sebab tak banyak yang lupa.Semalam diorang lawan peringkat daerah.Pakai tajuk "Institusi kekeluargaan mampu menangani kebejatan sosial"..amacam?Korang setuju atau tak dengan statement tu?hehehe

Peringkat awal and semifinal dapat jadi kerajaan dan final dapat jadi pembangkang.Mula-mula risau jugak bila diorang jadi pembangkang tapi bila dah tengok kira berpuas hati la jugak.hehehe.Kitorang jadi JOHAN.
Pembahas dan Pelapis
Pembahas terbaik pun kitorang pegang(yang cangkung sambil pegang 2 piala tu)..Tahniah kepada Nasha.Yang bestnya,dalam team kali ni cuma 1 dari 5 orang aje yang ada pengalaman.Yang 4 orang lagi tak pernah join pun mane2 match.Tahniah lagi skali.

Disebabkan agak rajin datang malam-malam train junior2 ni,cikgu Zawyah selaku jurulatih bahas sekolah pun bagilah duit minyak.Banyak woo!!Kenyang makan mekdi seminggu.hahahaha.Rakan2 yang takpat join tu jangan jeles yaww!!

OK..saya botak :)
Ape pun doakanlah pasukan kami menang pertandingan peringkat negeri nanti dan boleh masuk kebangsaan macam saya..hehehe.



:: Sila follow dan like kalau tak nanti kene sembelit - Gurau jek :) ::

3 Response to Bahas Ala Parlimen Daerah Rembau 2011

31 March 2011 at 16:47

motif masuk bakul angkat sendiri??? huahuahua!!!
>> nasib baik aku x ulang alik dr cni.. kalo x.. cikgu bg duit tiket.. boleh MKN MECDI 10 thn.. kalo kat malaysia laa... hahaha ... kat cni 2 mggu da abis dah!!1 haha

4 July 2011 at 13:23

tahniah diucapkan kek dak smkap....terutamanye kpd anak ali besar yg jd best debater tu.......sye dr dak semende.smoge brjye pd asat kelak .wassalam...............gua arap lu ble wkil negeri sembilan tuk asat nanty..insyaallah...

30 November 2012 at 11:02

Dijemput pasukan bahas sekolah Tuan/Puan untuk menyertai program bengkel bahas pada 26 Januari 2013 bertempat di Bangi. Untuk sebarang pertanyaan atau maklumat lanjut, bolehlah melayari blog http://belajardebat.blogspot.com

Terima kasih.

 

Copyright © 2009 Krikk Krikk All rights reserved.
Converted To Blogger Template by Blogspot Templates Theme By- WooThemes