15 Blogger Gegarkan U


Salam sume..mesti korang dah tengok ramai yang post pasal benda ni kan?hahaha.yup,apaijas ni memang tertinggal sikit.Segmen ni dah baca 2 hari lepas kat belog sayakerink and siska(baru semalam).Mula-mula ingatkan nak terus update tapi tak dapat la sebab connection macam biasa mmg slow mengalahkan broadband.Ditambah pulak dengan masa yang sangat sedikit utk lepak depan laptop ni.Dalam segmen ni, abg BA kita ni mintak fill beberapa details and ini detailsnya :

Belajar kat mana?hohoho.Saya dah bubuh kat tepi tu bahwa dengan sesungguhnya saya belajar kat Centre for foundation studies IIUM.Tuan segmen,ni kira IPTA kan?sebb cfsiium ni kira matrik je kepada iium.Hujung tahun ni baru menapak dalam UIA yg sebenar.harap-harap diterima la eh :-) Jurusan?Saya ambil engineering.Kos ni belum spesifik lagi ke mana.Tapi mungkin ambil automotif kot.eh,tak..aeroangkasa..eh,tak kot..maybe civil je..eh.nak amik mane ni?saya pun taktau.ade sesaper yg nak bg idea?Then,tahun?Saya masih lagi dipanggil tahun pertama sebab baru je sem 2 n sebulan lagi habislah tahun pertama ni :-)

Asal mana?Kalau nak diikutkan saya lahir kat Johor dan tinggal sampai darjah 5 pastu pindah N9 and menetap kat sana sampai sekarang.So,nak kata johor or negeri?hehehe.Umur?saya umur baru 12 tahun.muda kan?hahaha.tkde la.baru 18 tahun :-)

Kenapa amek jurusan ni?hahaha.taknak pun sebenarnya.after SPM terus mind set takkan belajar sains lagi.penat la nak memikir banyak2 ni.Naik gugur dah rambut ni :-)tapi bila dapat tawaran kate engineering.nak buat macam mana kan?dah rezeki kat situ.Saya kompem la ramai yang macam saya ni.hahaha.terseksa tak?

Cita-cita?Kalaulah saya berjaya habiskan engineering sampi degree,saya harap dapat jadi engineer kapal terbang or kereta or bangunan.hahaha.taktau nak amek ape.Macam biasa,tengoklah mana sangkut nanti.Korang ada idea nak ambil yang mana?Kalau saya tak habis engineering,saya nak tukar kos lain pulak.Macam ekonomi ke,akaun ke..habis belajar nnt buat bisnes.bukak hotel ke.hahaha.tinggi tak cita-cita?

Rasenyer semua dah ditulis kot :-)

p/s:ade ke sesaper yang ada persamaan sikit-sikit ngan saya ni.
:: Sila follow dan like kalau tak nanti kene sembelit - Gurau jek :) ::

15 Response to Blogger Gegarkan U

15 January 2011 at 16:37

haaa same la.
ngat lepas spm tak nak amek kos yang ade kaitan dengan sains dah. cukup lah dua tahun menderita dalam aliran sains tu..

tapi sekarang ni still tak tahu nak pilih kos apa untuk isi borang upu. ahaha ^^

15 January 2011 at 21:29

To nulhazwany abdul malik
hahahaha.bak kata ayah saya.kalo dulu boleh letak minat sbgi sbb pertama pilih ssuatu kos.tp skarang kene letak pasaran kerja sbgi sbb utama dan minat kedua. :-)

15 January 2011 at 21:33

dah dapat yg tu kena redha je lah.. haha!! ok lah tu.. tp engineering agak susah kan.. ramai yg selalu repeat.. tp kalo study rajin2 no hal lah kan.. :)

15 January 2011 at 22:27

singgah tengok bakal engineer ! =D

16 January 2011 at 00:25

gud luck..
belajar rajin2...=)

jom usha2 blog http://kechik-molek.blogspot.com/

16 January 2011 at 10:55

salam, tahniah krn blog anda yg menarik ni berjaya menjadi pilihan En Ben dlm segmennya yang glamour.

16 January 2011 at 13:39

amik electrical, baru best ! :))

16 January 2011 at 16:31

hai hafiz... akk dah follow... no cantek punya... 111

17 January 2011 at 07:31

hi.. salam kenal blogger u...
ta kisah la bidang ape skali pon y kite plih...
y penting niat.. usaha n tawakkal...

gudlak ye..
=)

19 January 2011 at 12:52

eh anne pun org johor..haha
engineering eh,best3 ;)

20 January 2011 at 00:04

Salam. stuudy engineering in UIA is not easy. that's what I heard from my friends.I think u knew that. So, study hard okay. Insyaallah. tapi kalau dah minat engin tak perlu rasanya nak tukar course account, economy,semua course tak ada yg sng. That's y study in UIA agak susah. U hv to struggle more.

Insyaallah, think what u can contribute to your religion if you'll become an engineer one day =)

20 January 2011 at 20:18

laaa... uia rupenyer... haha uia memang tough. baru la international hahaha

21 January 2011 at 15:45

salam ziarah dari blog ben :)

semoga berjaya dalam bidang yg diceburi (^_^)


Jom guling-guling disini pula:

Azrul Hisham -My Real Life

tim
22 January 2011 at 08:30

kita sama..taknak pening2kan otak belajar sains.but i love add math very much.lepas spm ambik dip. business then now bach. marketing.

22 January 2011 at 10:15

perghhh...budak engineer tuh :)

 

Copyright © 2009 Krikk Krikk All rights reserved.
Converted To Blogger Template by Blogspot Templates Theme By- WooThemes