2 18 JUGA AKHIRNYA

DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG.

6 OGOS-Hari yang hanya datg sehari dalam setahun.yup..Hari Lahir aku..HAPPY BIRTHDAY APAI!!

Thanks la kat sume member2 yg da wish aku tyme birthday aku.i really appreciate that. :-) Normal la kalau ade kengkawan yg terlebih awal wish..yg sharp..and ade gak yg lewat..benda ni pon normal kalau ade kengkawan kita yang wat derk je tyme bday kita..maybe diorg terlupa and mybe diorg rase tak penting pon wishing2 ni..it's true..bukan aku tanak kawan ngan korg pon kalo korg tak wish..aku pon slaloo lupe..tahniah diucapkan kepada penerima anugerah ni:

  1. Anugerah peng'wish' terawal : umar imarah (mesej aku jam 11 lebey)
  2. Anugerah peng'wish' paling tepat : izzat azam (kol aku jam 12.00 after gadoh ngan zubir sape nak kol dulu)korg mmg besfren aku.
  3. anugerah peng'wish' paling lewat : takde
  4. Anugerah peng'wish' paling aku tunggu : Natasha Alia (sbb dia tak wish aku pnye last year bday)
Sempena bday aku ni,aku ade buat cheese cake yg dah di post resepinya kat blog zubir and blog fatin.Thanks la bantu aku memilih bahan.kepada fatin,thanks gak tolong dalam bg idea nak wat topping(beli je sbnarnye).

inilah rupe cheese cake aku-mak aku pon tolong gak


 T.A.M.A.T.
:: Sila follow dan like kalau tak nanti kene sembelit - Gurau jek :) ::

1 KAMU BERLIMA


Memandangkan ade beberapa orang sahabat2 aku nih da nak fly ke mesir 4 ogos nih..aku dengan bangganya nak menyampaikan amanat2 terakhir sebelum korang pegi ek..so,pastikan korang baca blog aku nih sebelom fly.


 Rashidi Daud..

Mamat sorang nih.aku suruh wat puisi tuk aku ko tak buat pon kan.takpe.aku simpan dalam hati.pasikan ko balik sini nanti bawak jubah.kopiah.tasbih.ape2 je la yang best kat sana.tuk aku sorg je.ingat tu!!weyh ko..kat sana jangan masuk bahas.nanti pelajaran ko merosot,aku tanak tolong ajor ko lagi..(mcmlah aku pnah ajo ko ek).petang2 tu selalu2 kan men bola.jgn dok bilik jek men masak2..ingat tuh..hahaha.rase mcm takde motif lak aku wat sume ni.sebelom ko fly ni..aku nak wat satu pengakuan.akulah socerrer’s apperantice...hahaha.takdelah.ni,ko pon tau an ak byk wat salah kat ko an.sbb ko pn byk wat salah kat aku.hahaha.pdn muka ko.mane taknye.ko ejek aku.aku ejek lah ko balik.(pengajaran:jgn ejek mengejek).so,sorry dude dr ujong rambut ku yg kerinting sikit2 tu smpi la ujong kaki ko yg........(fill in the blank ek)hehehe..sorry sgt2 ek.da masyhur t igt la ak ek.


 Sakinah Tarmizi

Minah ni pulak.takde la byk amanat nak bg.ume bila nak masak tuh ko jenguk2 buku masakan aku tuh.tu reepi turun temurun aku tuh.hahaha.kat sana jaga diri baik2.kamu tu wanita(da dewasa skarang ni)ade masa blaja la karate ke..taekwando ke..silat ke..kungfu ke..aku lupe lak nak blikn buku ‘belajar kungfu cara mudah’ kat ko..takpekat sane ade jual.kat kinokuniyah(kat arab dia ad huruf H sbb dia mu’annas) ade jual buku tuh.ak da tgk kat internet.


 Sohadah Rahmat

Kak acu jaga diri ek..don’t noty2..hehehe..aku dengar ko da gempak sekarang.da macam dak pidato pon ade ek.shidi gtau aku.(sori shidi).samelah mcm kinah..take care urself eh..wish u gud luck!!btw,kalo ko ade bengang ngan aku ke kat klas dulu.sorry sgt2...

 Shahira Ishak

Ni geng dak bahas aku nih.hurm,,....sorry la aku tak dtg uma ko aritu.ade pekse la tyme tuh.le kali tgk tyme ble ak tak pekse.hahaha.kat sana nnt jaga diri elook2.cam nasehat yang biasa.(ak copy  paste je ni)kamu tu wanita.blaja karate betul2.dalam kapal terbang t jgn .... sgt cam yme g sabah aritu.hahahaha.amek gamba byk2 ek..btw:same cam yg len.sori r kalo ad benda yg ko tak puas ati.sorry sgt2.sorry gak dulu2 ak buli ko.suh ko gosok baju ak ngan shidi.tp tu idea shidi sbnarnye.(sori shidi)hehehe.anyway..caiyok2!!!


 Masturah Mokhtar

Ini dia serikadi islam!!!!kat ko aku tak byk amanat.aku tau o da pndai masak.da ade ilmu karate.kungfu.silat.aku tau sume ko da ad..cume teruskan usaha dakwah bila ade kat sana.jgn berhenti.selalu2 lah update blog.bg semangat kat junior2 tuk sambung study kat situ.aku cume dpt bg semangat masuk uia yg ‘menakutkan’ ni je.hahaha.mas.!!! fighting2!!


T.A.M.A.T. 



:: Sila follow dan like kalau tak nanti kene sembelit - Gurau jek :) ::

1 PERGILAH . .


“Apai,datang uma ak ek”
“ade mase t ak dtg la.”

 “apai, nanti uma ak ade kenduri.gn lupe dtg eh”
“insyaALLAH”

 Yelahkan..dah nak ‘fly’ la katekan.Berlambaklah kenduri doa selamat nak kene pergi(wlupun jmputan bru 2.hehehe)Tahniah la kat korang2 yg da berjaya mendapat tawaran ke oversea tu.wat medik ke.syariah muammalat ke.engineering ke.yang penting korang bahagia ek.untuk kami2 yang dok Malaysia ni..teruskan usaha..(sedih ni) (T_T)

 “Kenapalah ak tetiba ungkit bende ni ek?”

 Ak jawab:sebab ak tgh sedih memkirkn yg ak takpat fly cam org len.Dulu tyme dpt result SPM,aku lah org yg ckp. “sabo je lah.ade hikmahnye tu”. Sampai ade sorg kawan ak dok tye.kalo ad.bley gtau ak tak?aishh..cuak2..sekarang nidah kene batang idung sndiri..bru tahu,..hahaha.apai..apai..sabo je..ade hikmahnye tu..Ya ALLAH,apa lah hikmahnya?lame jugak aku dok tunggu.pikir.tnggu.lihat.mane hikmah yang ALLAH da tetapkn tuk ak ni.nak cerita pasal kos yang aku dapat..aku minat benda yg kira2..tp last2 dpt gak kos engine.nak kene blaja physic blik.adush!!ni baru je pas mid exam..markah physic?takyah cerita la.buat aib aku je.

 “da jumpe ape hikmahnya?”

 Masih belum kulihat hikmahnya.mungkin hikmah ni tak boleh lihat dalam jangka masa pendek kot.maybe bila ak da kahwen..da ad anak..bru perasan..Tapi,kita kene bersyukr ngan ape yg kita dapat.lecturer math ak slalu ckp(smbil2 blaja math).. “jangan putus asa,selagi kita bernafas kita masih ade peluang,”Lebih kurang camni la dia ckp.dan sekarang aku perasan..tempat aku blaja ni temukn aku ngan kawan2 baru.yg lahir dari tmpat yg berbeza.tggal di tempat yg berbeza.latar belakang yg berbeza.ade yg manja.ade yg m’jengkel’kn.hehehe.ad yg suke menyimpan.banya lagi ragam manusia.Alhamdulillah,kalau ALLAH tak letak aku kat uia ni.aku takkan jumpe org yang aku kenal sekarang.macam kat pedas la..masa aku darjah satu,tak terfikir pon yang aku akan jumpe org sebijak kucai.sekacak azim.sebaik umar.sesengal plum(^,^).se‘vogue’ zubir.se..ape2 lagi la....mgkin satu hari nanti baru aku perasan hikmahNYA..

 “ade kata –kata terakhir?”

 Kepada yang dah nak ‘fly’tu..manfaatkanlah sepenuhnya.ALLAH da bagi rezeki tu..syukurlah.aku nak korang tau yg mmg aku ni jelesJELESjelesJELES gila ngan korg nih.hahaha.Doakanlah supaya aku pon dapat gak peluang satu hari nanti.ameen...Kepada yang tak dpt fly.kita kene bersyukur ek dgn ape yg kita dapat.ade byk kelebihan yg kita tak perasan.eg;kita dpt raya kat uma.diorg tak boleh.jgn jeles ek dak mains.kita dapat mkn ketupat nenek.diorg dpt mkn ketupat akak2 senior je.hahaha.nnt kita jalan raye nek kete.diorg nek unta.(*,*)hehehe.byk kan kelebihannya??hahaha..raya nnt dtg uma aku.yg kat arab uh..nnt ak anta jet peribadi aku g jemput korg....

 T.A.M.A.T.

:: Sila follow dan like kalau tak nanti kene sembelit - Gurau jek :) ::

 

Copyright © 2009 Krikk Krikk All rights reserved.
Converted To Blogger Template by Blogspot Templates Theme By- WooThemes