2 SHORT TRIP



DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG..

1Mei yg lepas aku ngan geng2 aku pergi jalan-jalan kat KL..kononnye sebagai perjumpaan terakhir sebelum sume pergi study..So,awal-awal pagi lagi kitorang da sampai kat KTM Seremban,beli tiket and tunggu kawan yg ‘lewat sedikit’...takde la lame sangat..cume terlepas 2 train jek..tak lame kan? Perjalanan amek masa lebih kurang 1 jam jugaklah..Sampai je kat KL sentral..kitorang terus naik Rapid KL ke masjid jamek..tukar train  ke Hang Tuah and tukar lagi to Imbi..Sampai je kat Hang Tuah..baru aku perasan yang sebenarnya ade train dari KL Sentral terus ke Imbi..Then,ak tanye lah sorang guard kat situ..ak tanye.. “uncle,klu nak nek train ni dr KL sentral..nak carik kat bahgian mane? Saya tak jumpe lak tyme kat KL sentral tadi..” Malangnya..uncle tu tak paham and bgi jawapan.. “nak ke imbi eh?pergi platform 1..lalu bawah ni..” ak tahu klu nak imbi pergi lalu bwh..cume ak tye len dia jwb len..malas nak byk soal..ak pun kate.. “Thanks,bru saya tahu..” 

Akhirnya,sampai jugak kat destinasi pertama kitorg - Berjaya Times Square..Kitorg pergi BREAKFAST dulu kat McD dgn set LUNCH yg dijual pada pukul 12.00 tgh hari..Kira skali dgn lunch la breakfast tuh..After breakfast@lunch tu..Kitorang pergi main boling dulu..sebab tmpat tu la tmpat first kitorang nampak dari McD..Nak ulas pasal game nih? Rasenya tak perlu la kot..First place cam biasa la..hahahaha..Pas je men boling..kitorang pergi solat Zuhur dulu and teruskan rancangan nak ‘berkaroke’.. Syawal kate dia nak nyanyi dulu lagu isabela..Smpi je kat tmpat karoke tu..ak trperasan sumthing yg pelik and ganjil..sbb sume cina..so ak assume yg tmpat tu utk cina je kot and sume lagu dia pon mye cine..takde la lagu isabela..tak jadi nak menyanyi..ubah plan..kitorang nak ke masjid india..sebelum kaluar dari situ kitorang sempat singgah kat dua tempat yang sangat best-NIKON CENTRE and SONY CENTRE...kat kedai nikon tuh..ak sentuh la sume kamera mahal yg hanya mampu disentuh and dilihat dan masih belum mampu dibeli..hush!! sangat seronok and excited..pegang kamera yg ad lens panjang2 tuh..bley zoom jauh..sempatlah tanam hasrat nak beli satu bila ade rezeki nanti..After lihat syawal and atoy yg penat melayan keasyikan kitorang..umar pun cakap: “dah la tuh,jom!!” Ingatkan terus balik tapi singgah pulak kat kedai sony sebab safwan nak beli mp3..bak kate dia “ak kene beli sebab nnt boring kat oversea”...Kata Safwan yang insyaALLAH akan ke Jordan bulan september nanti..

Habis je proses membeli..igtkan dah habis..tapi aku ad masalah sikit and terpaksa suruh diorang pergi dulu..aku baru teringat nak yg ak kene beli earphone kakak ak..aku suruh diorang pergi dulu sebab nnt diorg penat menunggu..ye la..nak carik earphone tu susah..ak mane igt kedudukan kedai dia..berlari sana sini hulu hilir..bru perasan yg kedai tu satu floor ngan nikon centre..adush!! penat la jugak..sebelum balik sempat la beli crocs ‘tak ori’ bila rase kaki tu da melecet pki kasut yg agak sempit..Then..kita terus ke stesen masjid jamek(kira da sampai masjid india la nih.)..ak turun je tangga stesen tuh..bru ak prasan yang..rakan-rakan yg disuruh pergi dulu tuuh sampai same cam ak.. ‘mane diorang pergi?’

 Cerita Mereka...
Memanglah diorang keluar awal dari ak..tapi diorang silap turun sebab diorang turun kat plaza rakyat(satu stesen lebih awal)salah sorang kawan nih dgn yakinnya kate “turun kat sini”..kengkawan lain pelik tapi ditarik gak oleh kawan yg yakin nih..bila sume da turun bru la perasan silap..hahaha..so diorang tunggu next train yg juga train yg ak naik..
  
Kitorang jalan2 abiskan masa kat Masjid india tuh..tgk jubah..baju melayu..kain pelikat..air tebu..kelapa..jambu..pisang goreng..air laici dan byk lagi..smpi je petang..kitorangplan nak balik tapi after kitorg ‘dinner’ la..makan nasi campur dan jus apple gelas besar..jus tu glas besar tp murah..pelik tak?hah..memang gelas besar sebab ais kat dlm tu pon besar..bebaloi la harga nye RM2.00..Lastly,kitorang ucap ‘daa~’ kat umar yg memang tinggal di KL..amek tren ke pasar seni and trus naik bas ke SEREMBAN..sampai seremban jam 7.30..kitorang ucap ‘daa~’ sesama sendiri..Syawal balik PD nek abgnye..Shidi nek bas ke Pilah..Farid nek tren ke Tiroi..Black nek Tren ke Nilai..and Atoy nek motor balik rumah..ak and safwan naik bas ke rembau..Lepas nih kitorang plan nak gi The mines (betul ke eja dia camni?) pulak..time cuti semester nanti lah kot..insyaALLAH..







:: Sila follow dan like kalau tak nanti kene sembelit - Gurau jek :) ::

2 Response to SHORT TRIP

3 May 2010 at 21:55

juz wanna say..nice pic..

4 May 2010 at 10:46

kinah..
pic yg mane?

 

Copyright © 2009 Krikk Krikk All rights reserved.
Converted To Blogger Template by Blogspot Templates Theme By- WooThemes