5 3 HARI 2 MALAM


Dengan Nama ALLAH Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang..


Percutian 3 hari 2 malam di sekolah..hahahah..5 mac yang lalu..aku and de gang datang sekolah untuk mengimarahkan Program Jom Gempar anjuran PSS..So,kitorang da plan baik-baik dan segalanya berjalan lancar..jumaat pagi aku datang sekolah..jumpa budak2 yang berniaga macam syawal.Amiruddin.Asri...Then,aku tak sempat nak jumpa budak2 yang jadi refree street ball macam ..Black..Bobo..Afiq..and Alau..4 orang ni termasuk Shidi tido sekolah dari hari khamis lagi..Pagi tu aku datang sekolah ngan haziq..Sampai je kat sekolah..aku terus tolong mak basic and basic..prepare untuk berniaga..Solat jumaat ingatkan nak join budak2 ni..Azim.Haziq.Asri.Amiruddin naik kereta(di ‘drive’ oleh basic).Tapi my dad suh ikut dia jek..So,tak dapatlah join..hurm...


After Jumaat..Aku datang sekolah..sambung niaga..Jumpa Alba and beberapa orang lagi..Petang tuh..aku balik rumah kejap.ambil barang..then,tido sekolah..malam tu Cikgu Zamzan jadi warden..Lepas mintak izin.kitorang da dapat lesen untuk tido asrama..(kat bilik sakit)..rasa cam duduk sekolah balik..borak2..gurau2..ejek2..gelak2..Malam tu kitorang Dinner kat luar..gerai makan yang biasa aku pegi kat pedas..Rapatkan 3 table..then,enjoy makanan sambil tgk citer my super ex-girlfriend..Pastu,kitorang balik..aku ngan asri sambung balik tgk citer tu pakai handphone Syawal..Thanks to syawal..


(6 MAC 2010)Sabtu..Pagi tu kitorang dikejutkan Syawal and kawan sekolah dia tuk solat subuh..liat jugaklah kitorang ni nak bangun..Tapi..solat still kat Musolla..hahahah..Kitorang sarapan jap..tak tau lah aku sarapan pe..da lupe..Then..lagi ramai datang sekolah..Amzar..Apai..Aizat..Syabil..Qucai..Taqi..Safwan..Pisang..Alip..Tap2..Hafiq..amir iqbal..Dan beberapa orang yang aku tak ingat namanye..Sume plan nak tido sekolah..Malam sabtu ni ada Teater kat Dewan An-nur..Teater Menunggu Kata Dari Tuhan..Aku,safwan,Tap2,Shidi,Taqi..tengok teater ni..Komen?bolehlah..Enjoy gak..Malam tu kitorang lepak kat bilik sakit..macam sardin la kejap..borak2..ejek2 syawal..amir..Dengar lawak Hafiq..Qucai..Azim..hurm..Sronok jugaklah..tak ketinggalan..bilik kitorang tu di ‘join’ oleh kawan2 DQ azim..ade 2 orang..aku pon tak kenal nama dia..Malam tu..aku tido dorm 1..jumpe adek2 kesayangan(bekas adek dorm)..


(7 MAC 2010)Pagi ahad..sudent2 sekolah ada program hari sukan sekolah..Kitorang siap-siap untuk balik ke rumah masing2..Aku..Taqi..Kucai..Shidi..and Safwan plan nak gi seremban..Jalan2 sambil shopping..Almaklumlah..dah lame tak jumpa..Kitorang tengok wayang yang start pukul 12.15..setelah beratur panjang..sangat panjang..kitorang berjaya membeli tiket..(percy jackson..camni kot eja nama dia)Best jugaklah citer dia tu..Then..kitorang solat zuhur..pergi makan KFC..After makan..kitorang say GOODBYE..pada kucai and shidi..yang nek bas ke KL..Kat Taqi..yang nek bas ke Pilah..Aku naik bas ngan Safwan..ke Rembau ‘Maju’..hahahah..


Harapan aku..kita jumpa hari Khamis..Datanglah dengan wajah ceria..dan berdoalah bahawa kita akan pulang dengan ceria..Amin..



Sekitar Cuti

Shidi ngan Qucai

Seseorang yang liat nak bangun

Sori kawan..muke mamai..


amir and amir

Safwan..aku..taqi..


:: Sila follow dan like kalau tak nanti kene sembelit - Gurau jek :) ::

2 HARI ITU DATANG LAGI..

Dengan Nama ALLAH Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang..

Hari itu datang lagi..
hari ape ni..
Saje je buat tajuk camtu..
Sebenarnya 'hari itu' ni ialah hari tyme aku kena marah teruk gila ngan uncle yang ajo ak kerete tuh..So,tadi ade kelas jugak..kat lukut..aku bawak motor..ak pergi ngan wahida..my schoolmate kat pedas..Then,kat sane..jumpa pulak Natasya Alia@syasya..ape lagi..bila dah lame ta berjumpa..haruklah kejap kantin tuh..memang syok..but..Hari tak semestinya panas sampai petang..datang plak taufan katrina di tengah hari..sampailah turn aku pulak nak blaja kereta..ngan uncle tuh..First..tyme undur..uncle tu pernah ajar aku undur bulan lepas..mase first klas..pastu ta penah lak ulang lagi..pastu..taulah aku undur camne..dengan clutch yg baru dibetulkan..lepas sikit je da laju..adoy..bila kena marah..panik..enjin pon mati..kuang3..

Pastu..bila bawak..aku pakai kasut yg tapaknye tebal gila..tak pat nak bajet..suh tekan plerlahan..ak tekan kuat..alamak..but..tyme jalan jer prob..bukit ok je..so, da turun nek bukit dua kali..uncle suh stop..dia pon klua..gi mane pon ak ta tau..jumpe wahida..kitorang pon doalah supaya terus je balik..ak dah tak tahan lagi nak blaja hari tu..15 minit kemudian.."hei adek,jom balik!"..ALHAMDULILLAH..ALLAH makbulkan jugak..
:: Sila follow dan like kalau tak nanti kene sembelit - Gurau jek :) ::

6 SELAMAT DATANG MAC ! ! !

Dengan Nama ALLAH YAng Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang..

Hari ni da masuk 1 mac...
Bulan yang memang ak tunggu2..
hahahaha..
kenapa?
Sebab result keluar bulan ni..
bulan ni ada cuti seminggu...
mybe test JPJ bulan ni gak..(i'm dead)
budak PLKN balik bulan nih..
boleh ak shopping ngan zubir..
hak3..
tu je nak tulis..
kita sama-sama doa supaya bulan ni..
jd bulan yang lebih baik dari bulan 2..
amin..

:: Sila follow dan like kalau tak nanti kene sembelit - Gurau jek :) ::

 

Copyright © 2009 Krikk Krikk All rights reserved.
Converted To Blogger Template by Blogspot Templates Theme By- WooThemes