4 PeNaT biLa DewaSa

Dengan Nama ALLAH Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang..


Baru-baru ni pergi ke Karnival Jom Masuk U..kat Stadium tertutup nilai..dapatlah bersembang sikit-sikit dgn akak2 and abg2 yg jage booth kat situ..bila borak2..ade macam2 benda menghantui diri..tentang kepayahan nak berjaya kat U..tentang perbelanjaan bagi yang tak ditaja..dan..kehidupan kita tanpa bantuan orang lain(mom and dad)..


Rasa cam penat lak jadi orang dewasa ni..nak kena pikir pasal

duit(poket mesti penuh sentiasa)..

kerja(duduk dalam office jek)..

gaji(10 angka).

.keluarga(hidup bahagia dengan 4 orang anak-2 lelaki,2 perempuan)..

adush..Tak salah kalau aku nak pikir dengan lebih jauhkan..i mean..pasal ‘keluarga tu’..hurm..bleh sakit otak kalau nak pikir pasal kehidupan kita 10 tahun akan datang or 20 tahun akan datang..Boleh jadi kita kerja sebagai pengutip sampah..boleh jadi kita kerja kat office besar..dan boleh jadi kita kerja sebagai perompak professional..


Berbalik kepada karnival tu..aku dah tak tau nak amek bidang ape..medik? taknak sebab aku kesian bila nak toreh perut orang..Fizik? taknak sebab aku tak minat..Kimia? taknak..nanti aku kena letupan bahan kimia..abis muka kena acid..da tak encem..Aku rasa jadi cikgu ok kot…tapi aku tak suka sangat layan dak2 kecik ni..sure tertekan..Rasa cam nak jadi pelajar je seumur hidup..tapi kenalah cari sekolah yang no rules yang pelik2..takyah pakai uniform..takyah pakai kasut..bleh keluar malam2 sesuka hati..tanpa ada gangguan dari jaga(terutama jaga basikal kat sekolah aku tu)..ade ker sekolah camtu??Ade..SMKAP-Sek Men Keb Apai Punya..


:: Sila follow dan like kalau tak nanti kene sembelit - Gurau jek :) ::

4 Response to PeNaT biLa DewaSa

10 February 2010 at 07:47

ni la khidupan dunie..hmm..tp bgus la da pkir sume uh..xsume remja pkir sal ni..diorg tw nak enjoy je..tp klu kte ikhlas wat apepun..msti kte xkan rse penat..hmm..org laki ni mmg byk t/jwab..cbe tnye ayh ko..huhu

black ensem Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates
12 February 2010 at 04:50

ko jd cam aku pai..
pker jap lg..
nnt lgsong xyah pker..
haha..

Anonymous Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates
14 February 2010 at 10:35

al0ng d cni : w0w 2 daughter n 2 s0n! haha!

12 March 2010 at 12:59

haha..
jaga basikal uh da tade da..
da b'hnti kot..
pak malik nme eh..

 

Copyright © 2009 Krikk Krikk All rights reserved.
Converted To Blogger Template by Blogspot Templates Theme By- WooThemes