0 BILA PERMINTAAN DITUNAIKAN,LEBAR SENYUMAN SI HATI

Dengan Nama ALLAH Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang..

Gembira sungguh malam ni..Ade sesuatu yang diharapkan setelah sekian lama..akhirnya terjadi juga..hurm..ape yang gembira sangat ni ek..Sebenarnye..camni........

Dah berminggu-minggu tunggu saat-saat nak klua makan kat restoran setelah sekian lame bercuti dari makan kat luar pada waktu malam(duit dah nak abih Ler)..Kemudian,malam ni tergerak lak nak pergi makan kat restoran..tmpat biasa kat depan balai polis pedas..Ann's Tomyam..Semasa bertolak dari rumah tu..sempatlah berdoa agar jumpe Ustaz Farizan..bley borak2 jup..Doa punye doa..Kecewa sebentar bile lihat tiadanya kereta Pesona silver bernombor Plat N*E 29*5..agak2 lah no dia camni..Takpe..Sabar..mungkin ade masa yang lain..Aku,aSafwan dan Basic pon makanlah..then,borak2 sikit..Pastu,bila nak balik..kitorang laluah kat depan kedai makan yang baru bukak(kitorang pernah makan kat sini ngan ustaz Muaz)..Ya ALLAH,Tersenyum si hati bila melihat kereta Pesona kaler silver kat depan kdai tu.sbnarnye jauh sikit dari kdai tu..Bila dijenguk kedalam..Senyuman sang hati melebar lagi sampai ke telinganya..Syawal..Amiruddin..Abg Afnan..Abg Riduan..turut serta bersama ustaz..Hah..ape lagi..salam sume yang ade kat situ..borak2 sampai nak dekat satu jam(kul 11 malam)..barulah balik..wlupon da malam..slalu tidur awal..Tapi mata masih belum mengantuk dan memakse jari untuk menulis di blog setelah sampai di rumah..Bagi yang tak mengenali ustaz Farizan atau sesiapa sahaja..Mungkin ianya perkara biasa..Tapi bukan perjumpaan ini yang nak dibincangkan..tapi bagaimana ALLAH itu memakbulkan permintaan kita..Gembira tak terkata..Basic yang penuh dengan masalah dari pagi lagi..terus kata:"Tak taulah nape ak lega giler lepas jumpa ustaz".dan asyik ulang "happy!" wlupun cam pelik sikit..Tapi bestlah..tak tau kenapa..

Kadang-kadang,Bila kita berdoa dan ALLAH terus memakbulkannya...
Bukti ALLAH sayangkan kita..
Kadang-kadang kita berdoa,ALLAH lambat memakblkannya..
Bermakna ALLAH menguji kita..
Kadang-kadang Kita berdoa dan terus berdoa tetapi ALLAH tidak memakbulkannya..
Maka,ALLAH tahu segala yang terbaik untuk hambanya..
Sesungguhnya ALLAH itu Maha Mengetahui Lagi Maha bijaksana..

:: Sila follow dan like kalau tak nanti kene sembelit - Gurau jek :) ::

No Response to "BILA PERMINTAAN DITUNAIKAN,LEBAR SENYUMAN SI HATI"

 

Copyright © 2009 Krikk Krikk All rights reserved.
Converted To Blogger Template by Blogspot Templates Theme By- WooThemes