4 HIDUPKU SEBAGAI HOUSEHUSBAND..

Dengan Nama ALLAH yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang..


Dalam syok bercuti sementara menunggu keputusan SPM nie..Sure ramai yang akan tanye kita something bila berjumpa dan soalan yang paling popular : “Sekarang tengah wat ape??” banyak jawapan yang akan diterima macam..bekerja..Tanam anggur..dan saya sudah tentu dengan bangge menjawab : “Owh..saya bekerja..” dan dengan lagi bangge menjawab.. “Jadi suri rumah” jadi..inilah kerja yang saya lakukan sepanjang cuti menunngu result SPM..nak tahu Jadual Harian saya..


6.00 : bangun..Mandi..Solat..(kadang2 tu lagi awal bangun dan kadang2 lewat sampai ke kul 7..

7.00 : Melambai-lambai depan gate meraikan pemergian ibu ayah dan adek tersayang ke sekolah..

8.00 : kerja sebagai suri rumah bermula..

1.Tengok Tv

2.Basuh baju

3.sapu sampah(2 hari sekali kalau rajin.kalo x..seminggu skali)

4.Masak sarapan kalo x disediakan..tapi selalunye my dad da prepare awal pagi..


5.bagi kucing harith makan(bukan kucing saya tp saye gak kena jage)


6.bagi kura2 harith makan(kura2 yang dibiarkan harith setelah mendapat kucing)


7.Kemas mainan harith yang selalu disusun ‘rapi’ kat atas lantai

8.Sidai baju


9.Basuh pinggan mangkok


10.Tunggu Basic datang


11.Main game..on9 dan aktiviti bebas..


12.Masak nasi untuk lunch (Selalunya my mom balik bwk lauk pauk..klu x dia akan call tyme kul 9.00 and said “Apis,tolong keluarkan ayam,ikan,ketam,sotong,udang dan sebagainya dari dalam freezer eh”

1.30 : Basic balik sebab nak jemput adek dia dari sekolah..

2.00 : menanti kepulangan adek tersayang bersama ibunya dari sekolah..

2.30 : Solat..Lunch..Tengok tv..on9..men game..

5.00 : Solat..pastu sambong blek on9..men game..tgk tv...

6.00 : Klu rajin gi siram pokok bagi ayam si Hilmi makan(skunk Hilmi ade kat SDAR..So,saya kena ambil alih..

7.00 : Jerit suruh harith balik main..Kekadang dia tak tau beza maghrib sampai nak kena tengking dulu..mandi..

7.15 : Gi surau ngan basic kalau dia ade sebab dialah pemandu aku setiap masa..kalo tak solat kat rumah jek..

8.00 : Aktiviti ‘badar’ kat rumah pon start..Kalo kluar ngan basic..aktiviti badar dibuat kat CC..

9.00 : After isyak..Dinner..kalo gi surau kitorang dinner kat restoran or gerai burger..

10.00:Ready tuk tidur..kalo tak on9 sampai tengah pagi..


Camnilah lebih kurang jadual harian saya..Bestkan..Kalau ade hal..Or boring sangat..Saya ambil peluang keluar tyme hari rabu sbb hari tu wayang murah..tyme kerja tak ramai orang..seronok giler kalau abeskan duit..Tapi bila duit da tinggal sikit..tu yang terseksa tu..Seronoknye kerja ni..kita dapat pahala tolong mak bapak..kurangnyer kerja ni..dia tak macam kerja len..ade gaji siap dengan wat KWSP and ape-ape jelah..Kerja ni xyah buat akaun ker..nak register pon free jek..tp takde gaji..dapat makan minum..tempat tinggal free jek..


Ni aDe siKiT bukTi..

Kerja Harith setiap Hari..




MaiNan yanG haRitH 'susuN'



Kura2 yanG diLupakan Harith



KucinG harith yg kuaT makAn n BeraK..

:: Sila follow dan like kalau tak nanti kene sembelit - Gurau jek :) ::

4 Response to HIDUPKU SEBAGAI HOUSEHUSBAND..

30 January 2010 at 10:13

haha..
bese la tu pekerjaan pas SPM..

jadi mr mama la apis..
hehe..

31 January 2010 at 18:38

To aireensamirah :
syok gak tuh jd mr mama..
harap kerja tu x kekal je sampai mati..
hehehe

2 February 2010 at 10:20

klaka jerk.huhu

Anonymous Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates
2 February 2010 at 10:24

al lg b0wink.huhu

 

Copyright © 2009 Krikk Krikk All rights reserved.
Converted To Blogger Template by Blogspot Templates Theme By- WooThemes