3 Diari ; Mendaki Bukit Broga


Sebelum penat ;-)
Pernah dengar Broga Hill ? atau Bukit Broga? Mesti belumkan.hehehe.nampak gambar atas ni?cehh,saje je nak mempoyokan diri menunjuk yang bukit broga telah kutawan!!cewah..Namenye bukit tau.tapi kalau nak tahu hakikat sebenarnya baik korang pergi sendiri.Tak tau?senang je jalannya..korang lalu Lebuhraya Lekas menghala ke kajang(kalau dari n9)pastu keluar kat Mantin,pastu ade belok2 sikit..pastu sampailah..hehehe.Paham tak?kalau tak,baik korg tanye uncle Google.mesti dia tau.:-)

Kalau nak sampai ke puncak pertama,korang cuma perlu berjalan sejauh 1.7 KM je.Tak jauhkan??Jalan-jalan dalam 40 minit sampailah kat puncak PERTAMA.Yup,pertama :-).Kitorang gerak sebelum subuh pagi ahad tu dari surau Tmn Panchor Jaya (malam tu kitorang main futsal dari pukul 11 sampai 3 je.pastu pergi makan2 smpi pukul 4.then,korg teka aku tidur tak?) Angan-angan awal nak pergi tengok matahari terbit tapi kalau dah bergerak berjemaah ni korang pahem-pahem la kerenahnya.Dengan sesatnya,dengan nak isi minyaknya,dengan terpisahnya.hehehe.memang tak jadilah plan nak tengok matahari terbit.Kami sampai lewat sikit,tapi kalau sampai awal pun bukan dapat tengok sebab pagi tu cuaca menung.So,awan dah sorokkan cahaya tu dari kitorang.Sampai atas pun berkabus je.ta nampak hijau+kuning+emas lalang tu.Angan-angan nak amik gambar sampai puncak tertinggi pun tak berapa nak tercapai sebab aku mampu sampai 2nd last jek.Curam kot!!dengan lantai licin lagi.Boleh mati aku kalau salah jalan.

Lepak kat atas tu lame-lame sikit sebab nak hilangkan penat dan buat sikit perjanjian bahawa aku taknak naik lagi,hahaha.Ye ye je aku ni..tengok-tengok je ade post bertajuk ;Broga,2nD time:-).Gila..Walaupun penat tapi aku enjoy la.Yang join pun ramai jugak sebab aku tak sangka diorang nak join benda-benda macam ni.macam habis masa je naik bukit pastu turun sebab diorang tak bawak kamera.Ade jugak yang merungut menyesal tapi aku buat derk je.siap pakse lagi.sian dia.Mase nak turun tu kitorang plan nak cerita benda yang baik2 je pasal broga ni biar orang lain pun nak naik gak..and..and..and..kesannya,diorang rase ape yang kami rase.hahaha(evil laugh.tanduk dah kluar sebelah ni)


macam biasa,dipenghujung rancangan ini saya sajikan beberapa keping gambar di Broga hill tu.Kalau ade sesaper yang dah pergi tu bgtau lah aku ye..kot..kot..nak pergi lagi ker..boleh same2 :-)

gambar penulis

penat..penat..

tnggi kan??boleh nampak 1 malaysia N9

dari kanan:Taqi,haffiz,zubir and hanif

macam kat luar negara tak?hehe

p/s:ingatkan nk buat shooting ala-ala abg muzaffar ngan kak halina tp semput lah klu nk bwk wedding dress tu naik atas.len lah diorg,ade pembantu.

:: Sila follow dan like kalau tak nanti kene sembelit - Gurau jek :) ::

14 Diari; Majlis Penyampaian Bantuan Kewangan 1MDB


بسم الله الرحمن الرحيم


Isnin minggu lepas aku pergi ke Majlis Penyampaian Bantuan Kewangan 1MDB.1MDB ni stand for 1 Malaysia Development Berhad.Camne aku boleh dapat??aku pun tak tahu lah.Rezeki dari ALLAH tu .Patutnya malam tu aku terus nak post but my dad bawak balik DSLR and pic dalam tu sekali.Tak dapatlah nak post cepat2.So,tujuan majlis ni dijalankan sebab nak bagi geran bantuan keapda student2 yang dapat.Antara student yang dapat bantuan ni ialah 300 student SPM 2009 dan 30 student STPM 2009.300 and 30 orang yang dapat bantuan ni sebenarnya ialah student yang tak dapat mane-mane scholarship and terdiri daripada keluarga susah dan sederhana(orang kaya tak dapat eh) .

Then,kalau ikut tentatif kat surat jemputan tu.Dia tulis majlis start pukul 2 petang.and..and..and..aku bertolak dari seremban pukul 1.15 petang .hebat kan?Bila dah tahu yang aku dah lewat,aku pun pakselah ayah aku bawak kereta tu ala-ala fast furious.Unfortunately,guess what?.Wrong!!!bukan eksiden lah..tapi jalan jam.Panjang kot!!Pastu aku yang dah desperate gila ni terus push my dad jalan kat lorong kecemasan .Jahat tak?My dad ni tak suke lah langgar rules ni.Dia pun cakaplah "Kalau kene saman nnt apis bayar eh?".Hurm,aku dengan bangga dan confidentnya jawab;"tak payah bayarlah,kita tunuk je surat jemputan ni and kate kita nak jumpa uncle Najib" .Korang nak tahu ape yg buat jalan jam?(takpe2 aku gtau gak wlupun korg tanak tau) Sebab ade lori terbabas kat tepi jalan.Pelik tak?Lori tu terbabas kat tepi jalan tapi kereta jam teruk macam ade kemalangan 3 bas langgar 3 lori.Mane taknye,kereta punye laju macam ferari pun gerak slow sebab nk tengok sape yg mati.Tu yang jadi jem tu.

Maka sampailah aku kat Auditorium tu tepat jam 2.20 ke 2.30 gitu.Terus daftar and amek sit kat depan.Unfortunately lagi sekali,aku duduk area orang2 yang macam sikit..Dapat lah tangkap beberapa ayat macam ; "saya budak matrik" , "haritu saya dapat 4 flat" , "adik saye budak medik" , "sebelum ni saya tolak scholarship sbb tak suka kos nye" .Ade wakil tu siap kate; "study pra U sbnarnye lebih bagus dari matrik sbb diorg dah kompem masuk U tu" , Bila orang tanye adik dia U mane,dia jawab "CFSIIUM".Cehh..nak kate UIA bagus lah tu yek?hahaha.Bangga gak sebab ade org puji UIA.Aku pulak?jadi bisu je kat situ .Majlis tu sebenarnya start pukul 4.15 petang tapi sia suruh datang awal sebab nak buat raptai penuh and etc..Maka,betapalah aku kat dalam auditorium tu selama beberapa jam.

After beberapa minit dari jam 4.15 tu our prime minister and his assistant pun sampailah.Majlis berjalan dengan ok and takde pun event2 yg best kalau nk story.Cuma aku nak highlight beberapa benda yg uncle Najib bgtau kat dalam his speech ;
  1. Bantuan ni takde langsung ikatan perjanjian mcm kena kerja ngan kerajaan or etc..(kitorang boleh kerja ngan sesaper pun)
  2. Pastu dia ingatkan jugak benda yang dia mintak sebagai balasan cuma kerja kat dalam negara je.Jangan mengada-ngada nak keluar.
  3. Bayaran yang dia bagi tu cukuplah utk perbelanjaan seharian time degree nnt jadi jgn membazir sbb dia takkan tanye kita pki duit tu utk ape.
  4. Bila kate cukup utk seharian,aku terfikir la yang aku kene gak cari scholar lain tuk support pengajian aku.kalau tak dapat..PTPTN lah jawabnye. 
After je majlis tu,aku teruslah report kat my dad details sume..sume..and..and..he said ;"Lepas ni tak payah lah ayah bagi duit belanje"What?!Aku baru je plan nak beli laptop yg canggih ngan kamera pakai duit tu.Terlepas lagi peluang nak membeli.Tapi apepun aku bersyukur dengan ape yang diberi kat aku ni.Bila aku balik U and bgtau kat kawan aku berapa yg aku dapat,ade yang kate "sikitnya".tapi bagi aku oklah kan.sape yang senang2 nak bg duit.tak payah interview pulak tu.hehehe.

Macam biasa.Sebagai penutup,aku sajikan kat korang beberapa keping gambar yang ok yang sempat aku amek.(aku tak pandai setting gambar event yg indoor ni.tu yang banyak blurr tu).Untuk info lebih pasal majlis ni.Aku cuma dapat satu link sahaja (klik sini)



koir lagu NEGARAKU smbil diiringi bunyi piano

ucapan Y.A.B PM

zoom in!!excited giler dapat tgk dpn mata ni

TPM

Penyampaian geran.yg naik 46 org yg tgh buat degree je.

press :-)..nak kamera mereka

p/s;baru perasan yg aku tak amek gambar sendiri.hehehe  .post ini ditulis buat kali kedua sebab post yg first hilang tanpa disave.

:: Sila follow dan like kalau tak nanti kene sembelit - Gurau jek :) ::

6 Diari ; Pizza Hut Delivery


gambar hiasan
Alhamdulillah,akhirnya sampai jugak aku kat rumah tercinta ni.Almaklumlah, midbreak dah start kan.hehehe.Bapak aku sure membebel kalau tau aku on9 sekarang ni.mane taknye,baru balik dah naikkan bil tepon.hahaha.


Sebelum nak story mory ni aku nak tanyelah,Korang pernah order makanan delivery tak?McD ke?..Domino ke?..Pizza hut ke?..Jangan kate KFC sudah la.(tak pernah pulak aku jumpe kfc buat delivery).Of course pernahkan,lagi2 yang duduk kat sekitar bandar ni..Malam semalam merupakan 'malam pertama' aku meng'order' delivery ni.Saje2 tambah pengalaman sambil membuang duit.hehehe.Biasalah kalau nak mengorder ni mestilah cari geng share2 duit.and..and..ade dua org je yg sudi share ngan aku.


Alkisah bermula,malam tu aku yang kena order sume..setelkan sume..sebab 2 org lagi tuh ade kelas malam.So,bila diorg ni balik kelas je terus nak makan.'Anak Sultan' betul!Takpe2..diorg bayar lebih..hehehe


Masa call;

  1. Ade dua try sebab call yg first tuh nervous sikit.hahaha(apelahkan aku ni,call pon nak nervous).Korang bayangkan,soklan first dia tanye of coz lah name kan.Bila aku kata "Hafizuddin" jek.Dia terus kate "eh, u yg call td kan?"..aku pon mcm erk.."bila masa pulak saya call ni?"..Then,perbualan diteruskan.Dia tanya alamat "sila bagi alamat sekarang"..Then,aku pun jawablah "UIA PJ"..Pastu dia cakap "sila bagi alamat penuh ya,siap dengan jalan sekali,nnt tukang hantar tu sesat"..hahaha.dah memang satu kepastian yg tukang hntar tu takkan sesat sebab hari2 hantar mkanan kat UIA.Aku pun try lah ingat name jalan tp..tp..tp...gagal :-( .So,aku cakap "takpe2,nnt saye call balik" terus off.
  2. Aku memang struggle lah cari alamat penuh UIA tu.and finally,aku berjaya!!So,bace bismillah and call buat kali kedua."Helo selamat malam siapa disana?" Suara kali ni agak lembut dan muda.hahaha.Aku pun cakaplah "hafizuddin"...."owh,yg terlupa alamat tu ea?"hahaha.-dialog kedua ni aku tipu jek.Lepas bgtau name,dia terus tanye alamat.Aku pun dengan bangganya sebut alamat yg panjang tu dengan cepat.kira balas dendam la ni.Pastu akak tu suruh ulang selow2.Sian dia.Aku pun cakap "CFSIIUM".then,dia terus tanye "PJ ke Nilai?"..huh??.aku ckplah "PJ" then dia tye lg.."*mahallah mane?"..terus pelik.cmne boleh pro pasal UIA plak ni?aku bls lah "UKC".Pastu aku cepat2 soal siasat dia.Rupe-rupenye akak tu ex-CFSIIUM.kire tgh holiday kot.Sesambil tgh soal siasat tuh sempat lg ngadu pasal makcik kakak tyme first call tu(wlupun aku yg salah.saje nk ngade2 sikit).aku rase kan senang camni.tak banyak soal.patut ade special operator tuk dak2 UIA jek.(byk chantek aku).
Habis sudah order and dia suruh tggu 30 minit.Tunggu punye tunggu,...bro tu lewat SIKITlah.Maybe jalan jem kot dan dia jenis pemandu berhemah :-) Kali ni aku bertimbang rasa sbb da lapar sgt.malas nak komplen2..Aku order tak bnyak pon;
  1. Splitzza (cheezy crust) (chicken supreme ngan hawaiian supreme)
  2. Deli chicken wing
  3. Personal cheezy crust (hawaiian chicken kot)
Sume sekali RM 61.45 . . . .Kire ok lah tu.Pasni kalau ade duit lebih nak try domino pulak.Next time mesti ready awal2 takut ditanya benda pelik macam "awak dah berpunya ke?" hehehe.Macam biasa,last2 ni aku sukelah nak sajikan beberape keping gmbar makan2 malam tu.

tengah buat order siap tgk menu lg takot terlebih belanja
teka belah mane hawaiian,belah mane chicken suprme?
tukang makan satu;si gemok payen
Tukang makan dua;si gemok jugak , haziq.
Part time work,promoter pizza hut :-)
p/s;korang pernah order mknan dari MANGKUK TINGKAT ?


*mahallah=asrama/tempat tinggal (kalau ikut pemahaman aku kt UIA la)

:: Sila follow dan like kalau tak nanti kene sembelit - Gurau jek :) ::

3 Pertandingan Template Tercantik by Gayahspears


~> Syarat2 :-

1. Wajib menjadi pengikut gayahspears(dot)com (kelik sini)
2. Copy banner beserta isi entry ni dalam blog korang dan jangan lupa buat sidebar.
3. Tajuk entry korang mestilah Pertandingan Template Tercantik by Gayahspears
4. Tag kepada 3 kenalan blogger
5. Kontest tamat pada 26 Januari 2011

~> Hadiah :-
Pertama :- Domain
Kedua :- Domain
Ketiga :- Domain
Saguhati :- Domain

~> Sebarang pertanyaan boleh tanya di sini ataupun ym id_gayahspears@yahoo.com
 _________________________________________________________________-

Korang sume mesti kate aku buat kerja sia-sia kan?hehehe.sebab template dah la hitam je.plain.ade hati nk menang yek.hohoho.Saje je nak mempromote org punye contest.nk buat tak pandai.join je la kerjanya.

okey , kali ni aku tag beberape kwn secare rambang :-)

1.Nadya Anwar
2.Ieda
3.Haffiz

ok,Selamat berjaya !!

p/s: kepada sesaper yg tau codding2 or tutorial utk buat belog kita jadi cantik dengan widget yg bagus2.share lah ye.Terima kasih !!
:: Sila follow dan like kalau tak nanti kene sembelit - Gurau jek :) ::

5 Diari ; Suasana Christmas

Minggu lepas punye lepas(nk tunjuk yg ni cerita lama tp tak letak kat belog) aku balik rumah weekend tu.Pastu bila nak balik UIA ahad nyer,aku suruh la 2 org kawan aku dtg MidValley teman aku dinner kat KFC.hahaha.Sebab yg memang tak boleh diterima.But, 'magically' diorg datang.hehehe.memang bestfren lah!!

Macam biasa,aku janji pukul 4 nk sampai Mid n aku dah pesan jgn dtg awal2 takut aku lambat.Almaklumlah,buat kesekian kalinya aku memberitahu yg kelajuan KTM tu boleh kalah kalau aku suruh adik aku merangkak gi Mid.(dulu pakai zubir catwalk tp dia marah kot).Akhirnya,smpi pukul lima sebab aku terlepas tren.aku sampai je stesen tuh aku nmpak tren tu merangkak.kalau ikutkan,boleh je aku kejar.hahaha.tapi apekan daya kalau aku kejar pun bukan ade pintu yg terbukak.Sudah2 sampailah pukul 5.Kesian kat kawan aku 2 org nih.

Sampai je mid pergilah jumpa diorg kat centre court yg dah dihiasi dengan macam2 benda.kotak hadiah,teddy bear besar dan kiut macam aku :p,and paling penting....kedai coklat.aku tak tahu pulak bila org sambut perayaan tu kene ade coklat.hehe.Kat hujung post ni ade beberape keping gambar termasuk gmbar kiut teddy bear tu dgn aku skali.hehe.

Sebab da lapar sangat,aku push lah kawan aku yg sebok dok amek gmbar ngan benda alah tu sume.hahahah.Kesian lagi sekali,merana betul sape yang kawan ngan aku nih.Kat KFC pulak.tengah pilih2 makann sambil beratur kat barisan yg sangat panjang.Sampai je turn kitorg,tetiba ade amoi ni cakap; "Hello,good evening.Nak daftar snax tak?".Aku pun macam berminatlah sebab tgk kad die kaler merah.Boleh jadi koleksi dompet aku.Aku cepat2 lah tanye dia macam mane dia nk daftar.Baru tye je kot!tetiba minah belakang aku terus potong barisan n order.Hey!kau ta nampak ke aku yg tinggi hensem ni kat depan!hahaha.Takdelah aku cakap camtu.dlm hati cukup.sabar jelah.Cashier tu da gelak2 tengok aku.Bila amoi tu explain aku tak dengar sangat pun sebab masih bengang tapi bila tetiba telinga aku tangkap perkataan 'free' je aku trus tanye; "ape yang free?"hahaha.kat dunia sekarang ni susah nk dapat benda free.Amoi tu pun bgtau pendaftaran free n nanti dpt '1 colonel burger + crunch' pe ntah.Tapi tak boleh pakai kat mid pun sebab benda alah tu belum keluar kat mid lg.So,aku agree je sebb pendaftaran free seumur hidup.:-)


maka,makanlah kami denagn kenyangnya sambil aku tengok2 minah yang potong aku tadi.nak cam muka dia biar minggu depan or bila2 nmpak dia kat KFC nanti,aku potong dia.hahahaha (takde emotion icon nk letaklah.kalo tak boleh bubuh kepala setan)

Macam biasa,aku hidangkan beberapa keping gambar masa tu.

ni lah kad snax aku tu.simple kan?

byk tak teddybear?

yod ngan aku

pokok krismas
ni slh sorg yg penyabar tu :-)

teddybear yg besar mcm aku tu :-)

dari atas...besar betul hadiah.apelah isinya.bilik kot :-)
ni lah lg sorg si penyabar :-).seb bek tak kene mara sbb lmbt
p/s:gila betul persiapan krismas ni.kalo tema nyer tahun baru cina agaknye camne la rupa dia.Msti mercun papan bergantung2.mybe thun ni ade kelainan,dia gntung mercun pop pop kot. :-)
:: Sila follow dan like kalau tak nanti kene sembelit - Gurau jek :) ::

2 AutoPing Entri di BlogLarian FB

 
Cara-cara mendaftar:
  1. Pastikan blog anda sudah tersenarai di BlogLarian.
  2. 'Like' BlogLarian FB
  3. Buat satu en3 bertajuk ' AutoPing Entri di BlogLarian FB' dan letakkan banner di atas dalam en3 anda
  4. Letak no rumah anda dalam BlogLarian
  5. Kongsikan keburukan atau kebaikan BlogLarian yang telah anda rasai (Ringkas je sbg feedback untuk admin)
  6. Komen di en3 ini berdasarkan format berikut.
    1. no. rumah
    2. nama Blog 
    3. link en3 anda
  7. Penyertaan di buka hingga  24/12/10
  8. Jangan lupa beritahu jiran anda jika berkelapangan :) nanti diaorang merajuk susah lak :p
No rumah aku; 97 list pertama :-)Kalau nak cerita pasal kebaikan,of course lah aku dapat jenguk belog org banyak2 dalam stu masa.lagi-lagi bila pki wifi yg macam siput ni.Belog yg aku buat dari 2008 ni akhirnya bru ade visitor lain tahun ni(kalau tak,aku dgn aku,dengan aku jelah visitornye).Nak cerita pasal keburukan pulak,hah!admin amek perhatian!hehehe.wat masa ni takde lagi lah.ok je sumenyer.thanks kepada bloglarian sbb buat bnda alah ni.korang punye pendapat?
 aku dah daftar.anda,bila lagi?


    :: Sila follow dan like kalau tak nanti kene sembelit - Gurau jek :) ::

    3 Photography Workshop


    بسم الله الرحمن الرحيم

    Masa awal muharram hari tu aku ade join satu program ni.kalo korang tengok je tajuk tu korang mesti tau ape name program tu.Ape name dia?Tepat!! 10 markah!!
    Photography workshop atau dalam Bahasa Melayu nya bengkel fotografi.Dalam program ni dia ade tiga penceramah yang power dalam bab potrait,landscape and lightning.Banyak jugak benda yang aku belajar namun apekan daya.Aku takde DSLR.So,meminjam jelah kerjanya.hehehe.tak perlu kot kalau nak cerita panjang lebar sebab benda yang aku ingat same je ngan ilmu2 basic.macam rules of third,subject,nisbah jarak untuk buat blurring kat blakang and..and..and..bokeh :-)

    Jadi,sebagai penutup aku sajikan kat korang beberapa keping gambar program atau dengan lebih tepat.gambar2 aku dalam program tuh.hahahaha.takdelah banyak mane pon gambar aku.

    Bro syahmi,antara pakar yg ade :-)

    ko tengok lens dia.tengok! sebab aku hanya mampu menengok je.

    bila aku tengok kamera diorang.aku rase macam.....ish!

    Masing-masing kamera besar

    antara penceramah yang datang
    tuan punye canon 550D yg bagi aku pinjam kamera dia

    ni anas geng aku mase program sebab kami tade kamera :-(
    ni lah aku!!hahaha.poyo betul tnjuk gmbar sndiri
    dah habes!
    p/s:ade sesaper nak belanja aku DSLR?

    :: Sila follow dan like kalau tak nanti kene sembelit - Gurau jek :) ::

    4 CONTEST NAK MENANG BLOG HEADER MAKEOVER!



    Sebelum apa-apa, apa kata kita cakap hadiah dia dulu.. *drumroolllssss*

    1. Full blog makeover. FULL!! maksudnya satu blog tu kita kasi makeover sama dia! daripada Header, ke footer, background blog, background sidebar title, chatbox skin, dan banyak lagi! Yang paling best, semuanya akan dibuat mengikut citarasa pemenang.. especially header! and its free!! Nama pun hadiah dia personalised header, jadi header tu, dalam dunia ni blog korang je yang ada!


    2. Hadiah misteri.. hehe mana bleh bagitau.. mungkin kah duit? atau mungkin kah kereta? atau mungkinkah rumah? (eh eh over)


    ok so siapa boleh join?

    1. Siapa-siapa saja, dalam bahasa inggeris ANYBODY hahaha. tak semestinya jadi follower blog dia ni.

    Next,
    Macam mana nak menang?

    Senang je, apa yang korang perlu buat adalah,

    1. Buat satu entry bertajuk CONTEST NAK MENANG BLOG HEADER MAKEOVER!
    dan dalam entry tu elaborate kenapa anda nak makeover header atau tukar rupa blog anda? senang kan? tiada limit perkataan, nak express kesedihan pasal rupa blog sekarang pun no hal. nak upload gambar korang banyak2 pun boleh. apa-apa je yang korang suka asal korang bahagia haha.. janji ada sebab kenapa korang nak makeover layout blog, yang selebihnya tu nak mereka-reka cerita pun takpe..

    2. Sertakan banner contest dalam entry anda dan link ke cicakdanlelabah.

    3. Tak perlu buat sticky mode. Tapi, perlu sertakan banner contest dekat sidebar juga..

    4. Anda mesti tag 2 orang minimum. harus inform kawan anda yang mereka telah ditag ye..


    Dan lepastu, tinggalkan link entry anda dekat blog tuan punye contest ni(klik kat pic atas tu)
    TU JE! senang kan? Nak blog menjadi cantik hot hot hot kedebabomm?!! jadi apa lagi?Saya sudah.Anda bila lagi? :D

    kenapa anda nak makeover header atau tukar rupa blog anda?
    Aku nak tukar rupa blog aku sebab korang pon nampak yang blog aku ni hitam je.Nak design pun tak pandai sebab aku bukannye budak bijak seni macam kak SRI ni(bkan bodek ea :P ).Kalau nak suruh aku upah orang pun tak mampu sebab aku ni student je pon.tak keje lagi.:((sedih tak?.stop citer sedih,aku harap blog aku di makeoverkan oleh kak SRI kita ni supaya takdelah visitor aku bertandang sekali je kat blog ni pastu dah serik.hahaha.Blog simple jek!!adik aku pun pandai masukkan layout!!msti ade je org conteng chatbox aku.so,kak sri,tolong ea.. :) :) :)

    nak tag sape?
    macam biasa,aku tag;

    Rashidi
    Zubair
    Ieda
    Sakinah
    Mono

    p/s:kepada yang belum join,mari ramai2 kita join!!!
    :: Sila follow dan like kalau tak nanti kene sembelit - Gurau jek :) ::

    2 Mari masuk Bloglarian

    kelik sini


    hahaha.Akhirnya aku join jugak bloglarian ni.tengok kawan-kawan aku syok je join.so,aku pon nak test gak.kepada kawan-kawan yang masih belum join tu.Senang-senangkanlah diri mengjoin benda ni eh.Nanti dapatlah tambah2 kawan baru.

    Kenapa aku saya berblogwalking?
    Saya suka berblogwalking kerana dapat menambah rakan bloggers,melihat style penulisan mereka dan bertukar-tukar cerita :-)

    Saya tag ;
    Sakinah tarmizi
    Rashidi Daud
    Ieda
    Haffiz Md Nor
    zubair Baharum

    p/s:harap-harap ramailah join:-)








    :: Sila follow dan like kalau tak nanti kene sembelit - Gurau jek :) ::

     

    Copyright © 2009 Krikk Krikk All rights reserved.
    Converted To Blogger Template by Blogspot Templates Theme By- WooThemes