0 MeMoRi iNdaH 2008

KuiZ PeRdaNA KeBanGsaAn..
menJaDi KenaNgaN terinDaH 2008..



MaLAm amBanG MerDeka..
BaJu TaJaaN CaSanova TaiLoR's..


uRusKan haRi MerdeKa sekOlah..




menGuRuskaN MaJlis samBuTan haRi RaYe...



joHan sTrEEt soCceR..
TaPi aKu taK baNyak MemBanTu..
PenuHkan QuarTa je..



musiM BunGa di seKoLah..



LaWaTan FRee Ke KeLAnTaN..
MeMbEri 1001 KenanGan maNis daN PaHiT..


Bahas ALa ParliMen PEriNgkaT keBanGsAAn..
di TuaRAN,saBaH
beRsaMa KonTiJen NegErI semBiLan..






kEm PemiLiHan TokOh aSraMa PEriNgkaT KeBanGsaAn..
beRsaMa koNtiJen nEgeRi semBiLan Di MemBakUT,saBaH..


keNanGan menDaki GuNunG DatUK..
kamI suMe daPaT samPai ke puncaK terataS keCuaLi taP2
seBab adE masaLah 'teKniKaL'..


MaTAHari 2008 akAN teRBeNaM..
tahUn 2008 meLabuHKan tirai..
paGi esOk aKan TeRbiT maTahArI baRu YanG jUGa memBawa siNaR yanG baRu..
mOGa-moga esOk maSih aDE unTuK kiTa semUa..
suPaYA daPat menGisi 2009 dEnGan LebiH baNyak kenaNgan indaH..

:: Sila follow dan like kalau tak nanti kene sembelit - Gurau jek :) ::

0 GaZa diseRanG??ApA peRanaN kiTa?

Baru-baru ni kiTa di kejuTkan denGan kekeJaman teRBaRu ISRAEL yaNg mULa memBesaRkan laGi kepaLa mereKa(kerana KEPALA mereKa sememangNya teLah besaR)..biLe saYa tuLis poSt nie..keMatian teLah mencecah 360 oraNg dan munGkin daH melebhi angKa ini..bayanGkaN 360 oraNg iTu aDaLah sauDaRa kiTa..apa YanG kiTa laKukaN unTuk meReka sebaGai seOranG saudara yaNg mempuNyai kehiDupan anG seLesa?negaRa-NeGaRA LuaR beGiTu aSyiK membaNtaH..raMai yanG keLuar mengadaKan demonsTrasi dan tuNjuK perasaaN..menGecaM tndaKan reJim zioNis iTu..saYa beGiTu teRtarik apabiLa teLeVisYen menayaNgkan viDeo banTahaN penduduK di SeraTa duNia..terUtaMa di indoNesiA..
di daLam ruanG oTak masiH teringat sisa-siSa perkaTaan seorang wanita inDonesiA..
"ISRAEL PATUTNYA SUDAH MENGERTI BAHAWA SUATU MASA NANTI ISLAM AKAN MENANG DAN MEREKA ITU AKAN KALAH.WALAU APA PUN YANG MEREKA LAKUKAN,ISLAM TETAP AKAN MENANG.KERANA SELAMA MANA ISLAM ITU TETAP BERSAMA SELAGI ITU DIA AKAN MENANG.KAMI WARGA INDONESIA JUGA AKAN MENENTANG.JADI SIAP-SIA SAHAJA KAMU!!".
Kata-katanya tu lebih kurang camNi lah..kiTa tengOk kaT ayat
SELAMA MANA ISLAM ITU TETAP BERSAMA..
isLam iTu bersaMa..perSoaLannya aDakaH kiTa teLah menunjuKKan kepada duNia bahaWa kiTa teLah menentanG tinDakan iSraeL iTu??adaKah kiTa terGolOng daLam iSLam yanG bersaMa-saMa mereka memperjuaNgkan hak sauDara di sana??iTulaH 2 persoalan yanG peRlU kiTa fiKirkan..
seWakTu kejaDian ini berLakU..Malaysia terlaLu siBuk denGan PoliTiknYa..DenGan taHun BaRunya..deNgaN perKahwiNan SeLebRiTi..Dan maCam-maCam Lagi..
di MalaYsia sendiRi kiTa daPat lihat uMat islam berpecah belah..bergaduH sesaMa senDiRi..iTukaH yanG dikataKan selama mana isLam iTu bersaMa dia akan MenaNg?..LihaT saJa umaT isLam di MalaysIa..MajoRiTinYa haNya paDa naMA..HendOniSme jaDi peganGan..jaDi iKutAn..ARAk jaDi miNuMan saRapaN..DadAh jaDi sanTaPan..bUnuH saNa bunuH siNi..rOmpaK saNa romPak siNi..rOGoL sana rogoL siNi..seMuanYa menJadi sukan..
Kita tenGok aJe time NEW YEAR naNti..suRe aDe paRti sekS..poLis kaTe boLeh tanGani..50 perCeNt je Tu..PoLIs senDirI tak BOLeh perCaYA..saMe 2 kaLi Lima..RasUah.taK semBahyaNg.berJuDi..taPi taK semUaLah.adE poLis yaNg baiK..PemuRaH.BiLe nak dikisaHkaN,kaWan saYa perNah jumPa PoLIs minTak RasuaH..taK banYAk..20 rinGGit je.naMpaK sanGat dioraNg ni maCam anJinG.sEbaB kaLau saYa beLa anJInG..saYa terPakSA beLikaN makaNaN unTuk anJInG tu yaNg berharga 20 riNGGiT.suPaYA seTAraF.aNjiNg saYa mesTi makan makanAn berKhasiAt.naSiB baIk saYa ni IsLAM.
beRbaLik paDa ISRAEL taDi(daH muLe ceRiTa paSaL maLaysiA yaNg di AmBanG kejaTuhan)..biLe adE kaPal hanTAr banTUan ke GAZA(meLaluI LauT) si SETAN ni perGi lanGGar kaPal tu..meManG jaHAt beToL..saJe takNak baGi banTuan tu MasoK..BiLe diTanya kenaPa buAt camtu..ALAsannYa muDAh..KapaL banTuan tiDak maHU berhenTi apabiLa diperInTah..perKAra ini teLah meningkatkan Lagi kemaraHan penduduK di seLuRuh duNia..BusH paDa masa iNi yanG memang diketahui Ramai tiDak mempunYai apa-apa kepakaRan meLAinkan sAtu perKara sahaJa iaitu MenGelak baLingaN kaSuT waRtawan haNya meLiHat perKaRa yaNG memanG iNgin diLihaTnYa..ApaBiLa duNia suRuH menghenTIkan keGanaSan ini..aLasannYa sekai laGi muDah:maHU HAMAS hentikan seRanGan.ISRAEL sebOk keCoh biLe sebuah neGara tu ade nuKleaR lah..PeluRu berpanDuLah..taPi duNia tak pUlak ceK yaNg diOranG tu aDa benDa-Benda tu suMe..PBB poN peRinTah je LeBih seDanGkaN kuasa VEto iaitu aMeriKa sYariKat senDiRi dikaTakaN membEri 'GREEN LIGHT' kePaDa ISRAEL..
So,kita kenalah piKiR BaLik.ApaKah pEraNan kIta sebaGai sauDara semusLim?hanYa dudUk dan MaraH-maRah?menCaCi ISRAEL?TIDAK SAmA seKaLi..
kiTa amBil iKtiBar daRi kejadian iNi..aPakaH punca neGara ini dijajaH?seOraNg KriStIan yanG puRa-pUra memeLUK isLam seLama LebIh kuRanG 30 tahuN hanYA keRana maHu menCaRi di mana KeLemahaN isLam..AkhIrnYa membUat kesimPuLan baHawa isLam iNi KUkuH..caRanYa iaLah denGan memeCahBeLahkaN meReka.So,The fiRsT thiNg iaLAh SeMaNGat uKhwah FILLah seSama ISLAM..kukuhKAn seManGat nI..
KeMuDiaN, JaGan LuPe berDOa kEraNa memang seLaLu kiTa diinGatkaN baHawa senJaTA oranG ISLAM iAlaH doA.JaDi, dOaLah baNyaK2..INSYA-ALLAH..ALLAH akan memakbuLkannYa..
YaKin baHawa suaTu maSa nanTi ISRAEL aKan mendapAt baLAsaNnya..

:: Sila follow dan like kalau tak nanti kene sembelit - Gurau jek :) ::

3 PaRtY di PoRT DicKsOn ! !

Sudah jaDi adat sekolah bile end of the year je..we aLL make party..as we aLL know..next year akan ade rombakan keLas..so akan adeLah bebudak yang akan berhijrah ke keLas yang Lain..oh.oh…sEdihnYa berpecah ngAn geNg yang dah berSama seLama setahun..TapI takPe sebab bukannya pindah seKoLah..keLas jer..tup..tup..kenToT pon kawaN kaT next kLass Bleh Dengar..he..he..he..
jaDi kami yang dok kaT kLass 4 RAZI nie pon jeles tngok dak-dak kLass Len wat jamua anD Also Rombongan cek KiAh ke TERENGGANU….ni bebuDak 4G lah ni..BuDak 4T lak waT makan-makan kaT sKoLL je..Tapi GemPAk sebaB dioRang makaN chIkeN cHOP…waH ! ! ! ! WesTeRn sioT..
TakPe..tU semUa UjiaN..Kami pon waT Lah kerTas Kerja(ouR HeaDmiSses akaN LuLuskan ape aJe asalkan mesTi ade kertas KerJa)untu lawaTan ke CaMEROn HIGHLAND….naK dikiSahKan..LAwaTan ini AKan diTaja siKiT oLeh oUr CLAsMaTe..FATIN…tHanKs a LoT..BuT LawaTan tu Tak Jadi sebab TeKniKaL..taKPe..ujiAn LaGi..
So,we ALL waT kepuTuSaN unTuk waT jaMuan di PD…jaDi dalam rancangannya..kitorang akan datang sehari lebih awal untuk menyediakan juadah..masak sendiri..jimaT..sO,kitorang menginap dirumah ACAP yang kosong..parent die tinggal kat tempat Lain..jaDi,rumaH tu menJadi rumah bujanG kiToranG…bez juGak jaDi oRang buJang nie..PeTanG tu kitorang berbeLanja di BILLION..gunalaH duiT yang kiTorang BayaR(RM 5) dan ditambah dengan duiT support daRi ACAP dAn FATIN..jaDi kitOrang rancang Jamuan makan simple je seBab kiToRang bukannye panDai masak benDa peLik..Jadi,kitoang target nak wat FRieD RiCe anD KentuCky ChiKen..PasTu..kitoranG beLi KeK..aiR Gas..keroPok..anD ETC..KeK ni UmaR yang piLiH..PanDai diA piLih..hu…hu..hu..so, sebelom kitorang wat makanan untuk esok..kiTorang pRacTise To make fRied rice..maLam tu aDelaH pertandingan IRON CHEF…aDe 3 TeaM..
1.QUCAI AND TAQI…
2.IZHAR AND AMIR..
3.PEJAL AND AKU..
tApi,semua menjaDi tukanG masak pRofesionaL seBab semua seDAp BeLaka..KenaPe ? ? Tak percaYe ? ?ha..ha..ha..
maLam tu juGakLaH kiTOraNg poTOnG aYam yag Dah diBeLi peTanG taDi..PenGalaMan baru BiLe poTonG ayam GuNe PaRanG tuMPuL..haNcUs ayam tu puNye tuLang..siaN diER..iSh..Mane boLeh kesiaN..HARAM makan!!
taKPe..PadaN mukE ayaM tu! ! !baRu kiTa boLeh maKan..seBab taK KesiaN..
EsOkNyE,(18 novemBeR)jamuaN start LambaT..aDe haL sKet..taPi berjaLan dengaN lancar..
kiTorang bertukar-tukar hadiaH denGan kenGkawaN..haDiah yanG akU BeLi diteRima oleH ESAH ! ! !The RoCk! ! !aKu bagi diEr novel HIGH SCHOOL MUSICAL 3…hoPe die suKe..

aFtER tu aku anD ATHIRAH daPat pengHarGAAn dariPaDa ACAP The MOniToR..seBoToL jUicE..KaLau naK tahU tyMe aKu buKAK je Juice TU. . .MeleTop! ! !uRgH! ! gaS dier dah TAk taHAn doK kaT daLAm tu..TaPi,anyway seDaP juGakLAh..LasT event kitOraNG iaLah MaJLis PotOnG KEK..RaMai gaKLah yaG amik gamboR samBiL POtoNg KEk..especiaLLy ATY ATIQAH..hu..hu..hu..seBLom BaLik..kitoRang berGambaR kenanGan bersaMa-saMa…seMoGa ranCangaN kami untuk waT REUNION paDa 18/8/2018 di hoTeL FOUR SEASON,LANGKAWI akan meNjaDi kenYataAn..amEEN….


:: Sila follow dan like kalau tak nanti kene sembelit - Gurau jek :) ::

1 AL-FATIHAH buAt saUDarA kiTA...

5 dEseMbeR menjaDi tariKh perGinya seOrang sauDarA kiTa semUa...
semOgA aRwah HANINA BINTI HANIF diCuCuri RAHMAT_NYA....daN diTemPatkaN diKalanGAn oRang-oRanG yanG berIman...Ameen..
KiTa yanG masih diBerI kehiDupan Ini mesTilaH menGucapkan KesyUkuRan keHAdraT ALLAH S.W.T...aMbiLLaH peLUang ini UNtUk bersaMa-saMa meninGkatKan keiManaN daN keTaQwaan..

"untuk mendapatkan kehidupan hari ini..
kita perlu korbankan kehidupan akan datang...
dan..
untuk mendapatkan kehidupan akan datang..
kehidupan hari ini wajar dikuburkan..."

:: Sila follow dan like kalau tak nanti kene sembelit - Gurau jek :) ::

 

Copyright © 2009 Krikk Krikk All rights reserved.
Converted To Blogger Template by Blogspot Templates Theme By- WooThemes