4 Kuiz Perdana Kebangsaan



Allopp.....
31 oktober aritu gi pertandingan kuiz perdana peringkat kebangsaan kat KL..
urgh...bez gler...Kitorang tido kat Hotel Putra...area istana budaya n national library...
5 hari 4 malam wo!!!malangnyer ade beberapa event yang kitorang kena lalui....tak suke....tak suke..!!!!

firstly...sekolah tak bagi pakai van sebab driver takde...so,sian kat guru pengiring kitorang kena pakai kereta dye....aku ni punye la bengang dgn skolah and also jabatan plajaran sbb tak bagi transport....
smpi je kat sane,kitorang tgk negri lain bawak van masing-masing...siap ade support t-shirt lagi tu...negri kitorang nie jangan harap lah....

second....duit blanje pon x bagi...ble kitorang merungut..kate penyelia asrama baru tu skema giler...kena mintak seblom pergi baru dapat duit tu...da rugi 50 ringgit sorang...kitorang blanje kat sane sume pakai duit sendiri...tuy yang sakit ati tu...kedai kat KL tu dah la mahal...Urgh....bengang!!!!

Ni nak citer balik....sampai je kat sane kitorang check in...actually aku kena dok sebilik ngan dak perak n driver penang kot...bilik aku jauh lak tu ngan bilik dak team aku...lastly,aku amik inisiatif sndiri pindah bilik team ak..nasib baik diorg tak kesah terpakse berhimpit ngan ak...lgpon bilik tu luas..UrM......benda yang paling bez skali mase kitotang nak masuk bilik tu ade la kan troli house keeping kat depan bilik sebelah..aku and the gang menjalankan operasi pertama mengambil sugar and creamer kat dalam troli tu...ala..kitorang tau kat lorong tu ade kamera...tapi xpe sebab kitorang enjoy ngan benda tu...kalau nak tau operasi nie telah diketuai oleh brow ak...akok Kudin namenyer....

Tyme makan orang sume makan buffet...tapi meja kitorang makan nasi buffet + berlauk...yelakan..pinggan dah penuh ngan nasi and lauk..tapi masih lagi ambil pinggan baru untuk diisi ngan keropok,salad,ulam,sambal belacan and etc...
gelas lak sorang ambil 2 sbb kat situ ade sedia dua jenis air...kitorang tau yang kitorang tak membazir sbb sume clean and clear bile kitorang da abis makan...lahap tak??after makan,kitorang jalankan operasi petang tadi...he..he...he...
Tak sah kalau tak ambil segenggam creamer and sugar daddy milik hotel itu...pengalaman yang tidak akan ku lupakan...cewahhhh!!!!

malam itu_10.30 p.m.-12.24 a.m.
malam tu kitorang gi umah kakak cekgu kitorang...cikgu Roslan...surf internet..maklumat yang kitorang dapat tak cukup lah...nasib baik kakak die baik...mane taknyer cam biase la..team lain sume bawak laptop sendiri...sampai jer team kitorang mesti la takde kan..uRgh!!!!besarkan umah akak cekgu kitorang nie..baik gler diorang...

1 november 2008_

Pade mulenye kitorang masok pusingan awal(1 november) dengan harapan yang tipis untuk ke separuh akhir...ujian bertulis je....huh...jawab punye jawab sampai lah pengumuman pasukan yang ke separuh akhir...die amik top 8 je...aNyway...kitorang dapat no 8...ha..ha...oklah tue...dapat gak ke separoh akhir...alhamdulillah...syukur....Malam tu gi round-round KL..

2 november 2008_
Team aku

GaMbo bersAMA kawanKu...

kitorang cume ade lawatan aje...negri lain sumenyer pakai baju negri...tapi sampai je team kitorang...sume sempoi jer...baju roundneck and jeans...
SlambeR jer....diorang bagi pakai...kitorang round-round kat memorial tunku abdul rahman,tun hussein,tun abdul razak,galeria perdana and planetarium...sampai je kat planetariium tu kitorang dapat jalan kejap jer...sebab pastu kene masuk wayang die...bez ar gak sebab dapat baring...skrin besar lak tu...tapi citer yang di buka tu tak bez...pening nak tengok..lastly ade muzik yang iring kitorang dalam tu...bunyi orang berdengkur...bez la tu..lame-lame...kitowang join ar skali...sedar-sedar je dah abis...tapi banyak la pengalaman yang baru kitorang dapat kat dalam tu...kot..

3 november 2008__
< tyme LawaN

Purple kegemaran ku.....

kitorang dengan semangat kemelayuan turun ke cafe dengan bersiap baju melayu purple yang ditempah khas dari butik zubiir....thanx kat dye sebab support..cewah.!!!team lain sume pakai blazer dan tie..hensem-hensem belaka...diorang tengok je kitorang dengan pandangan pelik...yelahkan..team kitorang je yang pakai baju melayu...tapi takpe..nampak la sket budak skolah agama kan....kitorang naik ke pentas sambil berdoa supaya keajaiban berlaku...kan team kitorang paling lemah dalam group tu(separuh akhir divide kpd 2 tmpt..1.kat memorial tunku abdul rahman and no2.kat auditorium bahagian teknologi pendidikan bkt kiara)..no 8 la katakan..kitorang lawan kat audoturium..pesaing kitorang ialah

1.penang(sains syeh shahabudin)

2.selangor(batu 18 kot..kat puchong)

3.kuala lumpur(MTD)

ble di pikirkan memang takde harapan...tp ALLAH punya kuasa..sume benda boleh jadi...lastly,kitorang dapat top 4 gak(no 2 dalam group and no 4 keseluruhan) bg melayakkan kitorang ke FINAL!!!!!!Alhamdulillah...luar jangkaan kami..Kalau nak tahu sume point yang kitorang dapat adalah hasil soalan yang di jawab izhar abdul rahman...thanx a lot kat dier...malam tu kitorang balik hotel dengan perasan yang gembira dan penuh azam untuk berlatih sehingga lewat malam...tapi selepas solat maghrib dan makan..kitorang sume telah dibuai mimpi yang sangat indah....sehingga terjaga pada pukul tiga...sume bangun and solat isyak serta di tambah sedikit solat hajat..mohon pertolongan dari ALLAH.....



4 november 2008_

(hari last!!!!!)sedih betol pagi tu sebab kitorang akan tinggalkan bilik tu...bilik yang membawa 1001 kenangan yang aku tak nak ilang kan dalam kepala otak aku nie....kitorang pakai baju hijau KP ngan blazer...tak sempat makan sebab sume sebok kemas barang yang dah tak sempat dikemaskan malam tadi...sampai jer di auditorium tu..kitorang duduk dan tenangkan fikiran...nervous!!!!pastu,kitorang kena panggil untuk bersolek...UrGH...aku tak tau lah camne izhar boleh kena make up smpi jadi comey...aku punye ketebalan compac powder tu smpai menutup jerawat aku yang kecik2 tu...adoyai!!!lipstik lak hinggap di bibir kami..bling2 lak tu..bersinar!!!ala-ala iklan loreal....abis je make up,kitorang naik pentas dan relaks...pertandingan pon mulalah...sume kena cover sebab pertandingan tu di rakam...buat meka baik jela...Alhamdulillah...akhirnya kitorang berjaya gak dapat tempat yang ketiga...tu dah kira bbagos lah tu..mane taknye..tahu-tahu je terus kebangsaan..takde pengalaman pon..tetibe je dapat no 3..rezeki yang tuhan bagi....hadiah nye ialah
1.trofi
2.sijil
3.cek 1000 ringgit

Seblom ballik kite enjoy la.....Gune lah dalam 200 ringgit...main kat berjaya times square..
naik roller coster sampai 2..3..kali....mule2 aku dah pening and takleh naik lagi..tapi takut membazir(byr masok RM 32)....terpakse gak cube sume benda yang ade kat ctu...kitorang naik robo bash smpi ntahlah berape kali..byk r gak..cekgu pon join skali..tu yang bez tu ble ckgu ni yang bawak...sporting giler....harap2 tahun deepan die bawak lagi lah...klu dapat..x suke lah cekgu lain...sume nak jage penampilan...tak sempoi..nak wat pe pakai baju sampai tuck in..hensem..berlagak smart..tapi kalah...ha..ha..ha...cube lah jadi manusia yang low profil sket..kan baguih..sempoi jer..tp menang..

penutupnya...aku harap supaya tahun depan dapat masuk lagi lah...datin dah bagi...tengoklah camner tahun depan..aku nak SPM lagi tu..cuak siot...Kuiz nie bagi aku banyak pengajaran..lagi-lagi tyme kitorang tengok bebudak KL melepak kat depan suria KLCC malam2...diorang ni tak gi sembahyang ke...dah lupe kot yang diorang nie akan mati..semoga tuhan memberi mereka dan aku hidayah...amin....


GamBar BersamA PemeNanG LAin....
9 november 2008__
1.10 p.m._
:: Sila follow dan like kalau tak nanti kene sembelit - Gurau jek :) ::

4 Response to Kuiz Perdana Kebangsaan

19 November 2008 at 11:41

salam..
kak amie ni..
tahniah2..
ahahah..
gelak akak sorg2 bace post ko yg klaka ni..
hahaha..
bese la apis..
kalo g prtndgn memane pun,
n9 msti yg plg sengkek skali..
btol..akk da bnyk pnglman..
time akk pengguna dlu, ktorg je la jd ank yatim time lawatan..
huhuhu..
tp xpe..sengkek2 pun, jnji menang..
thn dpn msti jbtn pljrn subsudi habis la..
acik penyelia asrama pun bg duit lebih..
haha..

8 December 2008 at 21:34

hahaha
kuiz UMNO
kalo puji2 UMNO
anda menang
sapa paling kuat puji dia menang
hahaha
anyway
im proud 4 dis achivement
although i hate the PM....
kick me back k!
i mean...
don't kick my back la hahaha
salammm

Anonymous Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates
23 January 2009 at 15:55

aku budak sains penang.tahniah
amirul.

17 June 2009 at 16:09

Askm.
Saya, Izzati, Tingkatan 4. Saya telah dipilih untuk menyertai kuiz perdana. Memandangkan, awak telah berjaya masuk ke peringkat kebangsaan dan mempunyai banyak pengalaman, jadi saya memohon tips-tips dan segala ilmu yang ada pada awak, Insyallah. Saya juga berharap kalau awak boleh beritahu saya di mana saya boleh cari information on kuiz perdana.
Thank you.

 

Copyright © 2009 Krikk Krikk All rights reserved.
Converted To Blogger Template by Blogspot Templates Theme By- WooThemes