1 meLancOnG Ke KelanTan ! ! !

owh....inDahnye hidup ini!!!waH enjoy bangat gi kelantan 19 november aritu...whoA!!!!
pengaLaman baru yang aku dapat bersama kengkawan satu sekolah...kitoRang nyer Lawatan nie ditaja Penoh olEh jabatan Pelajaran N9 kot...Thanks a lot to theY aLL..yaNg FOLLow kitorang adalah tak lain dan tak bukaN!!????
ouR HeadMaster...Datin AnD Her BiBi..
OuR veRY-VerY-VerY spoting teacHer...En. RosLan AnD Pn. SuFAezah...
AdelAh Owg Luar joiN skali..Sowg CekGu leLaki yang akU da LuPe naMenyer anD PeNunjUk aRah daRi sMT ERT..MR BaLA @ Mr KLark..atau naMe panjangnyer..Mr. KelakaR..Memang suke buat LawaK yanG koRang TakKan terinGin Nak gElaK..He..He..He..do You Understand??
BanyaK penGalamAn YanG aku dApaT...
Firstly...Jd keLawar dalam Bas..kelawar nie sume kengkawan aku la...kitorang bertolak malam..cam biaselah perangai diorang memekak sampai kul 3.00 pagi..barulah nak tido..nasib baik aku aDe Earphone yang disumbat hingga menghampiri ear drum...so,aku tiDo jer caM bese..Yang terseksa nyer dak2 lain yang nak tido..sian kat diorang..

secondLy...Lunch Hari khamis(20 nov)sekolah bayarkan...apalaGi..aku,zUbIr,anyu,TaQi AnD SyawaL starT oUr new OperatIon...Mintak Banyak2 makanan..memanglah sedap sangat tapi bila nak kira tu aku rasa makanan yang aku makan cam nak terkeluar aje..CikGu suh oranG tu Kira banyak KAli sebab tak percaya hargaNya..UrGh! ! !menggelabah kitorang tyme nie...
taPi zuBir sorang jer yang Relaks...Lastly...sekolah tak nak bayar lagi dah..kalau diorang bayar pon...syaratnye,diorang yang tetapkan makanan..kitorang makan aje..ha..ha..ha..yG ditunggu-tunggu ialah saat di makan dalam or disindir kengkawan yang lain..dapatlah name team budak kuat makan..aku pon ngaku gak lah...terima segalanya...


MalAm je...Kitorang pulang dengan ber juta0juta plastik ditangan..dan...!!!??sesi mencuba pon tiba...mereka2 nie pon meragakan pakaian yang dibeli termasuklah baju kelawar mama-mama mereka..nasib baik takde budak yang trY kain BatiK...Yang MacHo2 pon Join gak..Tu yang best Tu...seblOm tiDo..kitorang kluar makan KFC...cam bese..mule2 kitorang tak nak sebab duit da abih...tapi dengan penoh strategiknya..kami memilih bucket sambil kongsi duit 6 orang..MakanLah kamI dengan kenyangnya..anggota KAMI ialah aku,zUBIR,asri,anyu,safwan anD syawaL...Taqi makan nGan Qucai..seblom balik kitorang dapat liHat something...he..he..he..berdosa betuL..

Pagi jumaat(21 nov)kitorang pergi berjalan-jalan laGi...diorang ade pasar paGi tu..Yang bagusNya..kitorang x dengar selain bunyi Al-QURAN kat pasar tu..bila pergi warung jer..sume org pakai kopiah yang ade sulam sket tu..hargenya 35 kalau dah ditawar lah..majoriTi pakai..aku lupa Nak bawa kamera tapi zubir dapat lah amik gambar tue...nnt aku mntak kat dye...Destinasi terakhir kitorang ialah Rantau panjang yang memang sangat perlu untuk kami pergi...malang bagi orang yang takde bank dan sudah kehabisan wang...macam aku and beberapa orang gang...duiT kami dah dihabiskan pada hari sabtu kat pasar CTK...oWh! ! ! sedih betul!!!apakan Daya kau hanya mampu melihat dan menawar tapi tak mampu membeli...kitorang masuk kedai dan tawar dengan harga yang paling murah...lepas dah puas dengan harga tue..kitorang pon bla lah..sian acik yang terseksa menawar dengan harga yang murah..bersungguh-sungguh dia tawar tapi kitorang bukan nak beli pon sebab poket dah kosong...yang paling best bLe name teaM kitorang berjaya dibuat..TTD atau Team Takde DUit...ha..ha..ha..

Malam nak balik..kitorang singgah makan kat ganu...pilih lah satu kedai ni..zubir call dak pempuan tye camne harga kat ctu..dak pempuan pon cakap ok dan bleh tahan..kitorang pon serbulah..ble duduk je KAmI diberi katalog dan OHHHHHH...alangkah terkejutnya aku apabila melihat makanan paling murah RM5 dan minuman paling murah RM2..pikir punye pikir..lazly kitorang yang dah takde duit ni tipu and kate better kitorang pergi sembahyang dulu...wah...dengan muke tak malunya kitorang pon bla dan makan kat gerai yang bese-bese jerk..tapi kenyang lah jugak..
anywaY..pengalaman ni kitorang tak boleh nak bayar or beli dengan duit..tapi kita kena melaluinya..memang indah..laGi2 ble bezt fren aku yang sorang nie follow..tak tau lah kan ble dapat jalan2 ngan dye nie..Urm..tapi aku gembira sebab ALLAH kurniakan aku kawan yang baik-baik dan memahami belaka...ade tyme aku takde duit..tyme aku makan banyak..ha..ha..ha..AlhamduliLLAh..Aku bersyukur yang teramat kPD ALLAH..

:: Sila follow dan like kalau tak nanti kene sembelit - Gurau jek :) ::

1 iDEa yang tetiBa keLuar ! ! !

MENCARI

Aku tidak mengharap si kaya

Untukku tumpang hartanya

Aku tidak mengharap si kacak

Untukku tumpang masyhurnya

Tidakku cari teman

Yang muncul kalaku senang

Yang datang tikaku gembira

Yang hilang bilaku susah

Yang pergi masaku sedih

Aku mencari di mana si bulan kala malam

si unggas di tengah belantara

si pelangi sesudah hujan

Untuk menjadi bintang di tengah malam

untuk Menyayi bila aku sunyi

untuk Mewarnai hidup ini

Ini yang aku cari

:: Sila follow dan like kalau tak nanti kene sembelit - Gurau jek :) ::

4 Kuiz Perdana Kebangsaan



Allopp.....
31 oktober aritu gi pertandingan kuiz perdana peringkat kebangsaan kat KL..
urgh...bez gler...Kitorang tido kat Hotel Putra...area istana budaya n national library...
5 hari 4 malam wo!!!malangnyer ade beberapa event yang kitorang kena lalui....tak suke....tak suke..!!!!

firstly...sekolah tak bagi pakai van sebab driver takde...so,sian kat guru pengiring kitorang kena pakai kereta dye....aku ni punye la bengang dgn skolah and also jabatan plajaran sbb tak bagi transport....
smpi je kat sane,kitorang tgk negri lain bawak van masing-masing...siap ade support t-shirt lagi tu...negri kitorang nie jangan harap lah....

second....duit blanje pon x bagi...ble kitorang merungut..kate penyelia asrama baru tu skema giler...kena mintak seblom pergi baru dapat duit tu...da rugi 50 ringgit sorang...kitorang blanje kat sane sume pakai duit sendiri...tuy yang sakit ati tu...kedai kat KL tu dah la mahal...Urgh....bengang!!!!

Ni nak citer balik....sampai je kat sane kitorang check in...actually aku kena dok sebilik ngan dak perak n driver penang kot...bilik aku jauh lak tu ngan bilik dak team aku...lastly,aku amik inisiatif sndiri pindah bilik team ak..nasib baik diorg tak kesah terpakse berhimpit ngan ak...lgpon bilik tu luas..UrM......benda yang paling bez skali mase kitotang nak masuk bilik tu ade la kan troli house keeping kat depan bilik sebelah..aku and the gang menjalankan operasi pertama mengambil sugar and creamer kat dalam troli tu...ala..kitorang tau kat lorong tu ade kamera...tapi xpe sebab kitorang enjoy ngan benda tu...kalau nak tau operasi nie telah diketuai oleh brow ak...akok Kudin namenyer....

Tyme makan orang sume makan buffet...tapi meja kitorang makan nasi buffet + berlauk...yelakan..pinggan dah penuh ngan nasi and lauk..tapi masih lagi ambil pinggan baru untuk diisi ngan keropok,salad,ulam,sambal belacan and etc...
gelas lak sorang ambil 2 sbb kat situ ade sedia dua jenis air...kitorang tau yang kitorang tak membazir sbb sume clean and clear bile kitorang da abis makan...lahap tak??after makan,kitorang jalankan operasi petang tadi...he..he...he...
Tak sah kalau tak ambil segenggam creamer and sugar daddy milik hotel itu...pengalaman yang tidak akan ku lupakan...cewahhhh!!!!

malam itu_10.30 p.m.-12.24 a.m.
malam tu kitorang gi umah kakak cekgu kitorang...cikgu Roslan...surf internet..maklumat yang kitorang dapat tak cukup lah...nasib baik kakak die baik...mane taknyer cam biase la..team lain sume bawak laptop sendiri...sampai jer team kitorang mesti la takde kan..uRgh!!!!besarkan umah akak cekgu kitorang nie..baik gler diorang...

1 november 2008_

Pade mulenye kitorang masok pusingan awal(1 november) dengan harapan yang tipis untuk ke separuh akhir...ujian bertulis je....huh...jawab punye jawab sampai lah pengumuman pasukan yang ke separuh akhir...die amik top 8 je...aNyway...kitorang dapat no 8...ha..ha...oklah tue...dapat gak ke separoh akhir...alhamdulillah...syukur....Malam tu gi round-round KL..

2 november 2008_
Team aku

GaMbo bersAMA kawanKu...

kitorang cume ade lawatan aje...negri lain sumenyer pakai baju negri...tapi sampai je team kitorang...sume sempoi jer...baju roundneck and jeans...
SlambeR jer....diorang bagi pakai...kitorang round-round kat memorial tunku abdul rahman,tun hussein,tun abdul razak,galeria perdana and planetarium...sampai je kat planetariium tu kitorang dapat jalan kejap jer...sebab pastu kene masuk wayang die...bez ar gak sebab dapat baring...skrin besar lak tu...tapi citer yang di buka tu tak bez...pening nak tengok..lastly ade muzik yang iring kitorang dalam tu...bunyi orang berdengkur...bez la tu..lame-lame...kitowang join ar skali...sedar-sedar je dah abis...tapi banyak la pengalaman yang baru kitorang dapat kat dalam tu...kot..

3 november 2008__
< tyme LawaN

Purple kegemaran ku.....

kitorang dengan semangat kemelayuan turun ke cafe dengan bersiap baju melayu purple yang ditempah khas dari butik zubiir....thanx kat dye sebab support..cewah.!!!team lain sume pakai blazer dan tie..hensem-hensem belaka...diorang tengok je kitorang dengan pandangan pelik...yelahkan..team kitorang je yang pakai baju melayu...tapi takpe..nampak la sket budak skolah agama kan....kitorang naik ke pentas sambil berdoa supaya keajaiban berlaku...kan team kitorang paling lemah dalam group tu(separuh akhir divide kpd 2 tmpt..1.kat memorial tunku abdul rahman and no2.kat auditorium bahagian teknologi pendidikan bkt kiara)..no 8 la katakan..kitorang lawan kat audoturium..pesaing kitorang ialah

1.penang(sains syeh shahabudin)

2.selangor(batu 18 kot..kat puchong)

3.kuala lumpur(MTD)

ble di pikirkan memang takde harapan...tp ALLAH punya kuasa..sume benda boleh jadi...lastly,kitorang dapat top 4 gak(no 2 dalam group and no 4 keseluruhan) bg melayakkan kitorang ke FINAL!!!!!!Alhamdulillah...luar jangkaan kami..Kalau nak tahu sume point yang kitorang dapat adalah hasil soalan yang di jawab izhar abdul rahman...thanx a lot kat dier...malam tu kitorang balik hotel dengan perasan yang gembira dan penuh azam untuk berlatih sehingga lewat malam...tapi selepas solat maghrib dan makan..kitorang sume telah dibuai mimpi yang sangat indah....sehingga terjaga pada pukul tiga...sume bangun and solat isyak serta di tambah sedikit solat hajat..mohon pertolongan dari ALLAH.....



4 november 2008_

(hari last!!!!!)sedih betol pagi tu sebab kitorang akan tinggalkan bilik tu...bilik yang membawa 1001 kenangan yang aku tak nak ilang kan dalam kepala otak aku nie....kitorang pakai baju hijau KP ngan blazer...tak sempat makan sebab sume sebok kemas barang yang dah tak sempat dikemaskan malam tadi...sampai jer di auditorium tu..kitorang duduk dan tenangkan fikiran...nervous!!!!pastu,kitorang kena panggil untuk bersolek...UrGH...aku tak tau lah camne izhar boleh kena make up smpi jadi comey...aku punye ketebalan compac powder tu smpai menutup jerawat aku yang kecik2 tu...adoyai!!!lipstik lak hinggap di bibir kami..bling2 lak tu..bersinar!!!ala-ala iklan loreal....abis je make up,kitorang naik pentas dan relaks...pertandingan pon mulalah...sume kena cover sebab pertandingan tu di rakam...buat meka baik jela...Alhamdulillah...akhirnya kitorang berjaya gak dapat tempat yang ketiga...tu dah kira bbagos lah tu..mane taknye..tahu-tahu je terus kebangsaan..takde pengalaman pon..tetibe je dapat no 3..rezeki yang tuhan bagi....hadiah nye ialah
1.trofi
2.sijil
3.cek 1000 ringgit

Seblom ballik kite enjoy la.....Gune lah dalam 200 ringgit...main kat berjaya times square..
naik roller coster sampai 2..3..kali....mule2 aku dah pening and takleh naik lagi..tapi takut membazir(byr masok RM 32)....terpakse gak cube sume benda yang ade kat ctu...kitorang naik robo bash smpi ntahlah berape kali..byk r gak..cekgu pon join skali..tu yang bez tu ble ckgu ni yang bawak...sporting giler....harap2 tahun deepan die bawak lagi lah...klu dapat..x suke lah cekgu lain...sume nak jage penampilan...tak sempoi..nak wat pe pakai baju sampai tuck in..hensem..berlagak smart..tapi kalah...ha..ha..ha...cube lah jadi manusia yang low profil sket..kan baguih..sempoi jer..tp menang..

penutupnya...aku harap supaya tahun depan dapat masuk lagi lah...datin dah bagi...tengoklah camner tahun depan..aku nak SPM lagi tu..cuak siot...Kuiz nie bagi aku banyak pengajaran..lagi-lagi tyme kitorang tengok bebudak KL melepak kat depan suria KLCC malam2...diorang ni tak gi sembahyang ke...dah lupe kot yang diorang nie akan mati..semoga tuhan memberi mereka dan aku hidayah...amin....


GamBar BersamA PemeNanG LAin....
9 november 2008__
1.10 p.m._
:: Sila follow dan like kalau tak nanti kene sembelit - Gurau jek :) ::

 

Copyright © 2009 Krikk Krikk All rights reserved.
Converted To Blogger Template by Blogspot Templates Theme By- WooThemes