0 Aku naK TIdO

Urmmmm..................
Seblom kite naK tidO nie.....aku nak cter sketlah ape yang kite kena wat sblom tiDo nie...Agaknyer lah kan ........ape yg korang slaloo wat sblom tido??
yelah...tido samelah cam mati sementara...tp ada gak owg yang tetido terus...camne nak wat...itulah takdir tuhan...jaDi...persiapan seblom tido ni samelah cam persiapan yang dibuat seblom kite mati...

1.Muhasabah diri(aku nie tulis jer tp x wat pon)
2.maafkan sume owg.(ni slaloo gak ar...)
3.minta maaf kat sume(ssh sket nak wat)
4.Mengucap 2 kalimah syahadah..(walaupon yg ke4 tp inilah yang paling penting...)

yg 1 tu camni....duduk ar kat atas katil..pastu pk lek kesalahan yang kite dah wat...sepanjang kite idoP...sepanjang hari TU.....Bersyukurlah kat ALLAH coz da bagi kite nie IdoP lelame...Beri kitE mase untuk bertaubat...

Yg 2 tu kite maafkan lah sume owg yang dah wat salah kat kite...so,ble kite dimatikan pon kite akan rase tenang jerk...Ingatlah Rasulullah sendiri maafkan umatnyer...mungkin ade yang berdendam..xpe,maafkan jer..dendam2 tu len citer...lame2 nnt kite akan lembut gak hati tu utk maafkan owg len..

Yg 3 tu kena ar minta maaf kat owg len...tp msti sshkan klu nak minta maaf kat owg yang dah berjauhan...urm...takpe...kite minta maaf kat owg yg kte mmpu jumpe jerk lah...Cam klu dok asrama tu...bebudak kat katil seblah ke...tak susah kan..

Yg last skali tu wajib coz biarlah kite mati dalam islam....Kite nie dah dilahirkan dengan islam...mestilah mati pon dalam islam...jd manelah tau kan sepanjang hari seblom mati tu kite ade melakukan sesuatu yang menyebabkan kte kafir ke...bley jadi benda2 camtu..so,seblom tido tu mengucaplah dahulu...

Urm............aku pon dah ngantok da nie..dah tgh pagi nie...Slamat malam..semoga kita dibuai mimpi yang indah..
:: Sila follow dan like kalau tak nanti kene sembelit - Gurau jek :) ::

No Response to "Aku naK TIdO"

 

Copyright © 2009 Krikk Krikk All rights reserved.
Converted To Blogger Template by Blogspot Templates Theme By- WooThemes